Beroepenmix geeft inzicht in oneigenlijk gebruik ggz

Deel dit bericht via

Sinds kort biedt Vektis gebruikers van de online-omgeving GGZ Plus ook inzicht in de beroepenmix. Met de benchmark beroepenmix kun je je ggz-instelling vergelijken met gelijksoortige instellingen. Dit geeft antwoord op vragen zoals ‘verschilt mijn personeelssamenstelling ten opzichte van die van vergelijkbare instellingen’?

De beroepenmix is ook interessant voor zorgverzekeraars. Zij kunnen de inzichten gebruiken wanneer zij bij het inkopen van zorg kijken naar de prijsstelling in relatie tot de inzet van verschillende beroepen in een instelling.

En tot slot geeft de beroepenmix ook inzicht in het oneigenlijk gebruik van de ggz. Een voorbeeld hiervan is een ggz-aanbieder die standaard 50% van de tijd inzet voor fysiotherapie. De beroepenmix maakt dit soort extremen inzichtelijk.

Ontwikkelagenda

Het ontwikkelingstraject voor de inzichten in de beroepenmix is terug te vinden in de ontwikkelagenda van Vektis. Deze ontwikkelagenda geeft inzicht in de geplande ontwikkelingen van onze producten per thema’s en categorieën, zoals zorgsoort ggz of AGB. Zo weet je als klant wat je kunt verwachten van ons in de komende periode.

We helpen je graag. Bekijk de meestgestelde vragen op onze support pagina.

Support