Vektis stelt nieuwe versie Praktijkspiegel beschikbaar aan huisartsen

Huisartsen kunnen vanaf vandaag een nieuwe versie van hun Praktijkspiegel downloaden. Vektis heeft de Praktijkspiegel uitgebreid met cijfers over 2015 en 2016. Met de Praktijkspiegel kunnen huisartsen zogenaamde spiegelinformatie over hun praktijk raadplegen: inzicht in het zorggebruik van hun patiƫnten en een vergelijking daarvan met het landelijke beeld.

Voor iedereen die in de zorgsector werkzaam is, biedt Vektis inzichten op maat. Speciaal voor huisartsen is sinds enkele jaren de Praktijkspiegel beschikbaar. Vektis heeft deze nu uitgebreid met cijfers over 2015 en 2016:

  • Alle cijfers uit de Praktijkspiegel zijn bijgewerkt met de meest recente en bij Vektis bekende declaratiegegevens.
  • De onderdelen Praktijkgegevens, PatiĆ«ntenpopulatie, Huisartsenzorg en Farmaceutische zorg zijn bijgewerkt tot en met 2016.
  • De onderdelen GGZ, Medisch-specialistische zorg en Eerstelijns diagnostiek zijn bijgewerkt tot en met 2015. Voor het weergeven van het jaar 2016 zijn nog niet voldoende gegevens beschikbaar. In de eerstvolgende update werkt Vektis ook deze onderdelen bij tot en met 2016.

Vektis leidt de Praktijkspiegel af uit data over de gedeclareerde zorg in Nederland. De Praktijkspiegel is alleen toegankelijk voor de betreffende huisartspraktijk. Op huisartsen.zorgprisma.nl, een beveiligd online portaal, kunnen huisartsen zich aanmelden met het e-mailadres van hun huisartsenpraktijk of zorgcentrum, zoals geregistreerd in het AGB-register. Daarna kunnen zij hun persoonlijke Praktijkspiegel downloaden.

De Praktijkspiegel is door Vektis ontwikkeld in samenwerking met zorgverzekeraars en huisartsen en wordt kosteloos aan huisartspraktijken aangeboden.