Zilveren Kruis medewerkers stappen in de wereld van Vektis

Op 6 maart zijn 50 medewerkers van Zilveren Kruis in de wereld van Vektis gestapt. De medewerkers, met verschillende achtergronden en aandachtsgebieden, hebben tijdens een ‘carrousel’ bijeenkomst kennisgemaakt met het product Zorgprisma. Daarnaast konden zij een kijkje nemen in de keuken van Vektis, want hoe komen zorginzichten eigenlijk tot stand?

Zorgprisma is een portaal waarin diverse zorginzichten, gericht op zorgverzekeraars en zorgaanbieders, overzichtelijk bij elkaar staan. De inzichten in Zorgprisma ondersteunen  onder meer bij beleidmaken en inkoop van zorg.
Klik hier voor meer informatie.

Na een gezamenlijke aftrap, gingen de deelnemers in groepen 3 sessies volgen (vandaar de naam ‘carrousel’). Er waren sessies voor de verschillende expertises binnen Intelligence en een sessie voor Streams. Voor ieder wat wils dus. Deelnemers hadden de mogelijkheid om samen met Vektis-experts dieper in te gaan op voor hen al bekende of nieuwe rapporten en tabellen. Ook werd er geoefend met casussen en gediscussieerd over de inhoud. Leerzaam voor de medewerkers van Zilveren Kruis en zeker ook voor Vektis om te zien hoe een gebruiker werkt met onze inzichten en te horen waar behoefte aan is.

“Ik ben heel blij! Ik weet nu waar ik ramingen kan vinden. Ik kreeg altijd een soortgelijk overzicht, maar dat paste net niet op onze cijfers. Nu kan ik het zelf vinden en gebruiken.”

Geregeld geven we bij zorgverzekeraars workshops waarin we vertellen hoe Zorgprisma in elkaar zit, en waarbij onze inzichten kunnen helpen. Niet eerder kozen we voor deze vernieuwende opzet. Aan het enthousiasme af te meten is zo‘n bijeenkomst voor herhaling vatbaar.