AGB-code aanvragen

Als zorgaanbieder heb je een AGB-registratie nodig om geleverde zorg te kunnen declareren. In het AGB-register staat alle noodzakelijke (zorg)informatie om declareren en het afsluiten van contracten tussen zorgverzekeraars en zorgaanbieders mogelijk te maken. Ook is de informatie uit het AGB-register de basis voor zorgzoekers en zorgvinders voor verzekerden en patiënten. Het is dus belangrijk dat je registratie juist en volledig is. Vektis beheert het AGB-register. Op deze pagina vraag je direct de juiste AGB-code aan.

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte blijven van al onze nieuwtjes? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

Vraag je voor het eerst een AGB-registratie aan, bekijk dan de informatie voor starters in de zorg en kom meer te weten over de verschillende AGB-codes en het aanvraagproces.

Doorlooptijd aanvragen AGB-code

Kijk hier voor de actuele doorlooptijd voor het aanvragen van een AGB-code. 

Welke AGB-code heb je nodig?

Je kunt verschillende AGB-codes aanvragen: voor jezelf, je onderneming- of vestiging (bij een onderneming met een AGB-code). Heb je zowel een persoonlijke als een ondernemings-AGB-code nodig? Vraag ze tegelijk aan met de 3e knop.

AGB-code persoonlijk

Belangrijk: de Wet Toetreding Zorgaanbieders

Voor de meeste nieuwe ondernemingen is het belangrijk om te voldoen aan de nieuwe Wet Toetreding Zorgaanbieders (WTZa) die per 1 januari 2022 van kracht wordt. Dat houdt in dat je zeer waarschijnlijk een zogenaamde meld- of vergunningplicht hebt. Kijk dit eerst goed na vóór je een AGB-code aanvraagt voor je onderneming. Wij kunnen geen AGB-code verstrekken als je onderneming niet voldoet aan de WTZa.

Bekijk op deze speciale pagina over de WTZa hoe je kan voldoen aan de WTZa. Vraag dáárna pas een AGB-code voor je onderneming aan.

Voldoe je aan de WTZa? Vraag dan je AGB-code(s) hier aan.

AGB-code onderneming

AGB-code persoonlijk + onderneming

AGB-code vestiging

Zorgaanbieders PGB-houders

 

Heropenen AGB-code

Heeft je AGB-code een einddatum gekregen omdat je niet (meer) de juiste bevoegdheden had, of geen actieve werkrelatie geregistreerd had in het AGB-register? In veel gevallen kun je dezelfde AGB-code laten heropenen .

Maak hiervoor gebruik van het formulier waarmee je een AGB-registratie aanvraagt. Vermeld bij het terugsturen van de ondertekende aanvraag dat het gaat om het heropenen van een bestaande AGB-code en geef hierbij de betreffende AGB-code door.

Uitzondering

Een AGB-code van een onderneming waarvan het KvK-nummer uitgeschreven is bij de Kamer van Koophandel, bijvoorbeeld omdat de rechtsvorm gewijzigd is, kan niet heropend worden. Vraag een nieuwe AGB-registratie aan op basis van het nieuwe KvK-nummer.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het aanvragen van je AGB-code? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen over dit onderwerp. Kom je er zelf niet uit, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Veelgestelde vragen over AGB-code aanvragen

Kom je er niet uit? Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over AGB-code aanvragen, of ga naar onze support pagina