In de komende tijd controleren Vektis en het Kwaliteitsregister Paramedici alle erkenningen in de AGB-registraties van bij het Kwaliteitsregister ingeschreven paramedische zorgverleners. Kijk op https://www.vektis.nl/kwaliteitsacties-agb-register/kwaliteitsactie-agb-register-voor-paramedici voor meer informatie hierover. Lees meer

AGB-code aanvragen

Als zorgaanbieder heb je een AGB-registratie nodig om geleverde zorg te kunnen declareren. In het AGB-register staat alle noodzakelijke (zorg)informatie om declareren en het afsluiten van contracten tussen zorgverzekeraars en zorgaanbieders mogelijk te maken. Ook is de informatie uit het AGB-register de basis voor zorgzoekers en zorgvinders voor verzekerden en patiënten. Het is dus belangrijk dat je registratie juist en volledig is. Vektis beheert het AGB-register. Op deze pagina vraag je direct de juiste AGB-code aan.

Hulp nodig?

Mohammed en zijn team zitten voor je klaar.

Support

AGB-code aanvragen

Vraag je voor het eerst een AGB-registratie aan, bekijk dan de informatie voor starters in de zorg en kom meer te weten over de verschillende AGB-codes en het aanvraagproces.

Doorlooptijd aanvragen AGB-code

De gemiddelde doorlooptijd voor het aanvragen van een AGB-code is op dit moment 15 werkdagen. 

Welke AGB-code heb je nodig?

Je kunt verschillende AGB-codes aanvragen: voor jezelf, je onderneming- of vestiging (bij een onderneming met een AGB-code). Heb je zowel een persoonlijke als een ondernemings-AGB-code nodig? Vraag ze tegelijk aan met de 3e knop.

AGB-code persoonlijk

AGB-code onderneming

AGB-code persoonlijk + onderneming

AGB-code vestiging 

 

Heropenen AGB-code

Heeft je AGB-code een einddatum gekregen omdat je niet (meer) de juiste bevoegdheden had, of geen actieve werkrelatie geregistreerd had in het AGB-register? In veel gevallen kun je dezelfde AGB-code laten heropenen .

Maak hiervoor gebruik van het formulier waarmee je een AGB-registratie aanvraagt. Vermeld bij het terugsturen van de ondertekende aanvraag dat het gaat om het heropenen van een bestaande AGB-code en geef hierbij de betreffende AGB-code door.

Uitzondering

Een AGB-code van een onderneming waarvan het KvK-nummer uitgeschreven is bij de Kamer van Koophandel, bijvoorbeeld omdat de rechtsvorm gewijzigd is, kan niet heropend worden. Vraag een nieuwe AGB-registratie aan op basis van het nieuwe KvK-nummer.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het aanvragen van je AGB-code? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen over dit onderwerp. Kom je er zelf niet uit, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

We helpen je graag. Bekijk de meestgestelde vragen op onze support pagina.

Support