Data engineer

In Zeist, voor 32/38 uur per week

Wist jij dat er jaarlijks voor 80 miljard euro aan zorg gedeclareerd wordt in Nederland? Dat zijn 35 miljard records, zo’n 60 duizend bestanden. Gaan jouw ogen glimmen bij de gedachte dat je met deze berg data aan de slag mag? Lees dan vooral verder, want wij zoeken 2 nieuwe data-talenten.

Je nieuwe functie

Om ijzersterke analyses te maken heb je goede datasets nodig. Als data engineer weet je precies welke data wij in huis hebben en zorg je ervoor dat die in een zo handig mogelijke vorm beschikbaar zijn. Je collega'-analisten maken van die data zuivere inzichten voor het hele zorgveld. Als data engineer vervul je een brugfunctie tussen je meer en minder technisch ingestelde collega’s. Daarom is het belangrijk dat je communicatief ingesteld bent. En gelukkig spreken jullie allemaal de taal van ‘data’.

Inzicht in de datakwaliteit en volledigheid van de data is onmisbaar. Jij zorgt voor dit inzicht en stemt af met aanleverende partijen om zo de kwaliteit continu te verbeteren. In overleg met je collega’s bepaal je welke controles zinvol zijn en wat de impact is van eventuele issues.

Over jou

Je vindt het leuk om mee te denken en te bouwen aan een stevig datafundament. Die rol past je als een jas. Omdat jij denkt in mogelijkheden ben je in staat generieke toepassingen te bedenken die jouw werk en dat van je collega’s makkelijker maken, waarbij je oog hebt voor de langere termijn.

Met je analytisch denkvermogen kom je snel tot de kern van een probleem en vind je daarbij een oplossingsrichting. Je bent iemand die gemakkelijk op een rijdende trein springt.
Jij hebt:

  • een afgeronde hbo/wo-studie, bijvoorbeeld in de richting informatica, wiskunde, econometrie, kunstmatige intelligentie, data science, natuurkunde
  • ervaring met het werken met grote datasets
  • een goede beheersing van een query- of programmeertaal zoals SQL, SAS of R.

Heb je daarnaast ook kennis van datavault, etl, datavirtualisatie en ben je bekend met het werken in een agile omgeving, dan zijn we extra blij met je sollicitatie.

Je nieuwe werkgever

Vektis is hét business intelligence centrum voor de zorg. Met ruim 120 mensen zetten wij ons dagelijks in voor betere zorg in Nederland. Het is plezierig werken bij ons. Daar doen we veel aan: wij bieden je een moderne werkplek, flexibele werktijden en een open, informele werksfeer. Ons kantoor ligt in een bosrijke omgeving dicht bij het centrum van Zeist. Het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en je kunt er vrij parkeren. Even een frisse neus halen in het bos of een boodschap doen? Geen probleem, dat doen wij zelf ook vaak.

Vektis is volop in beweging, zoals veel organisaties dat zijn. Jij speelt daar zelf, samen met je team, een grote rol in. Uiteraard vergeten we daarbij ook jouw eigen ontwikkeling niet. Je kunt je kennis verbreden óf verdiepen in de Vektis Academy. Bijvoorbeeld op het gebied van datavisualisatie of communicatie.

Lijkt het je wat? We ontvangen graag je cv en motivatie. Dan drinken we misschien binnenkort samen die kop koffie. Stuur jouw cv en motivatie aan werken@vektis.nl.

Heb je vragen? Bel Edgar Middel via 030 8008 300 voor meer informatie.

Wij wensen geen acquisitie naar aanleiding van deze vacature.