Kick off samenwerking Gemeentezorgspiegel 16 mei 2022 (inclusief themasessie GGZ)

Hoe is het gesteld met de gezondheid van de inwoners van je gemeente, weet je welke ondersteuning en zorg je inwoners nodig hebben? Welke beleidskeuzes en interventies helpen jouw gemeente om effectief deze ondersteuning en zorg in te vullen? Dit staat centraal in de samenwerking die VNG en Zorgverzekeraars Nederland (ZN) zijn aangegaan rondom de doorontwikkeling van de Gemeentezorgspiegel, het product van Vektis.

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte blijven van al onze nieuwtjes? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

De samenwerking zorgt ervoor dat zorgdata van zorgverzekeraars, Wlz-uitvoerders en gemeenten met elkaar wordt gedeeld. De grote waarde zit namelijk in de inzichten die je krijgt door het gebruik van deze data en het leggen van relaties tussen de verschillende data, op gemeente-, wijk-, en buurtniveau.

We gaan maatschappelijke en gezondheidsvraagstukken en interventies in kaart brengen. VNG ondersteunt de gemeenten bij het definiëren van de vraagstukken, het ontwerpen van de interventies en het meten van effectiviteit en de maatschappelijk en financiële waarde. We ontwikkelen hiermee bewezen interventies die het verschil gaan maken.  

Kick off 16 mei 

VNG en Vektis nodigen gemeenten uit om aan de slag te gaan in deze zoektocht. Maandag 16 mei tussen 10 en 12 uur is de landelijke kick-off van dit programma. We gaan in gesprek over de waarde van de Gemeentezorgspiegel en hoe we de waarde kunnen vergroten.

Voor wie?

Strategisch adviseurs, beleidsadviseurs, onderzoekers en data-analisten sociaal domein.

Programma

10.00 uur

  • Opening door VNG
  • Aanpak VNG
  • Businesscase ouderen, Kennispunt Twente

10.45 uur Themasessie GGZ, i.s.m. gemeente Amsterdam

  • Huidige mogelijkheden m.b.t. GGZ vanuit Gemeentezorgspiegel (Vektis)
  • Businesscase GGZ, Amsterdam
  • Brainstorm, in gesprek over de vraag: ‘Wat heb je nodig als gemeente wat je nu niet hebt?’

11.45 uur

  • Planning 2022