Eerstelijnszorg

Welkom bij Vektis Intelligence voor en over de eerstelijnszorg. Via deze pagina navigeer je gemakkelijk naar de beste inzichten binnen dit zorgdomein. Of dat nu algemene inzichten of publicaties zijn of inzichten waarmee je de eigen huisartsenpraktijk kunt benchmarken met het landelijk beeld.

Meer weten?

Charlotte is productmanager zorginzichten.

Contact

De voordelen

  • Unieke database met alle landelijke zorgdeclaraties
  • Ondersteunt bij beleidmaken en in- en verkoop
  • Betrouwbare en complete zorginzichten
  • Benchmark je huisartsenpraktijk met landelijk beeld

Praktijkspiegel

Speciaal voor huisartsen bieden wij de Praktijkspiegel aan. Hiermee krijg je inzicht in het zorggebruik van je patiënten en een vergelijking daarvan met het landelijk beeld. Er is ook een Praktijkspiegel met regionale spiegelinformatie. Hiermee kunt u uw praktijk spiegelen aan praktijken die net als u deel uitmaken van dezelfde regio. De Praktijkspiegels zijn kosteloos te downloaden.
> Meer informatie over de Praktijkspiegels

Monitor Voorschrijfgedrag Huisartsen

Ben je op zoek naar inzicht over hoe het voorschrijven van medicatie van huisartsen zich verhoudt tot de NHG-standaarden en de landelijke en regionale gemiddelden. De Monitor Voorschrijfgedrag huisartsen geeft huisartsen het inzicht in zijn/haar voorschrijfgedrag van geneesmiddelen.

> Naar de Monitor Voorschrijfgedrag Huisartsen

Zorginzichten over de eerstelijn

Ben je geïnteresseerd in zorginzichten over de eerstelijn? Vektis Intelligence publiceert regelmatig factsheets (voorheen Zorgprisma Publiek) met informatie over de huisartsenzorg, wijkverpleging, geboortezorg en fysiotherapie. Daarnaast hebben we bijvoorbeeld ook factsheets over diabetes en COPD/astma.
> Bekijk de zorginzichten over de eerstelijnszorg

In 2015 verscheen de Zorgthermometer ‘De reikwijdte van de eerstelijn’. Je kunt deze publicatie hier downloaden.Praktijkspiegel: “Benchmarken met je collega-huisartsen”

De Praktijkspiegel biedt huisartsen inzicht in het zorggebruik van hun patiënten en een vergelijking daarvan met het landelijke beeld. Dat er veel mogelijk is met deze benchmark bewijst ZIO, een eerstelijns zorgorganisatie in het zuiden des lands. We spraken hierover met Guy Schulpen. Guy is directeur zorg bij ZIO én fan van de Praktijkspiegel. “De Praktijkspiegel is een benchmark. Het zegt iets over je manier van handelen als huisarts. Doordat je inzicht krijgt in ‘hoe je werkt’ en wat dat kost kun je de kwaliteit van zorg verbeteren en doelmatiger werken. Je praktijk vergelijken met het landelijk beeld en het gesprek hierover aangaan met je collega’s.”

Lees meer

 

 

Meer weten?

Charlotte is productmanager zorginzichten. Zij kan je inhoudelijk alles vertellen over de Praktijkspiegel voor huisartsen.

Heb je vragen over inloggen? Neem dan contact op met onze Servicedesk.

030 8008 360

Teruggebeld worden?

Laat je telefoonnummer en e-mailadres achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Charlotte Messer Productmanager zorginzichten