Eerstelijnszorg

Welkom bij Vektis Intelligence voor en over de eerstelijnszorg. Via deze pagina navigeer je gemakkelijk naar de beste inzichten binnen dit zorgdomein. Of dat nu algemene inzichten of publicaties zijn of inzichten waarmee je de eigen huisartsenpraktijk kunt benchmarken met het landelijk beeld.

Meer weten?

Paul is productmanager eerstelijnszorg.

Contact

De voordelen

  • Unieke database met alle landelijke zorgdeclaraties
  • Ondersteunt bij beleidmaken en in- en verkoop
  • Betrouwbare en complete zorginzichten
  • Benchmark je huisartsenpraktijk met landelijk beeld

Praktijkspiegel

Speciaal voor huisartsen bieden wij de Praktijkspiegel aan. Hiermee krijg je inzicht in het zorggebruik van je patiënten en een vergelijking daarvan met het landelijk beeld. Er is ook een Praktijkspiegel met regionale spiegelinformatie. Hiermee kun je je praktijk spiegelen aan praktijken die deel uitmaken van dezelfde regio, of beter gezegd dezelfde zorggroep. De Praktijkspiegels zijn kosteloos te downloaden.
> Meer informatie over de Praktijkspiegels

Zorginzichten over de eerstelijn

Ben je geïnteresseerd in zorginzichten over de eerstelijn? Vektis Intelligence publiceert regelmatig factsheets met informatie over de huisartsenzorg, wijkverpleging, geboortezorg en fysiotherapie. Daarnaast hebben we bijvoorbeeld ook factsheets over diabetes en COPD/astma.
> Bekijk de zorginzichten over de eerstelijnszorg

“Inzicht in eigen handelen”

De Praktijkspiegel geeft inzicht in wat je doet als huisarts. Dat levert bewustwording op en wellicht ook een kostenbesparing. "Cijfers zeggen uiteraard niet alles over hoe jij als huisarts functioneert. De cijfers geven vooral input om de discussie met elkaar aan te gaan: waarop en waarom wijken wij af van gelijkwaardige praktijken? Het geeft handvatten om bij te sturen.” Ruud Gebel werkt als huisarts in Alphen aan den Rijn. “Wij zijn het gewend om onszelf onderling te vergelijken, zowel binnen het team als daarbuiten. Dat is niet eng en we doen dat omdat we continu de beste zorg willen leveren. Wijk je af van het gemiddelde dan is het: leg uit en verklaar, niet: straf af. En, zolang je niet weet dat je afwijkt, kun je ook niets verbeteren.

Een inzicht uit onze Praktijkspiegel is bijvoorbeeld dat wij minder medicijnen voorschrijven dan een gelijkwaardige praktijk. En ook onze gemiddelde kosten voor diagnostiek liggen lager. Wij kijken regelmatig naar de onderzoeken die we aanvragen bij het laboratorium. Welke zijn zinvol en welke niet? Het is fijn om in de Praktijkspiegel te zien dat we inderdaad zuinig aanvragen en zo ruim 4 euro per patiënt per jaar besparen hierop. Vooruitgang begint met inzicht. Ik raad al mijn collega-huisartsen daarom de Praktijkspiegel aan.”

Lees het hele verhaal van Ruud Gebel over de Praktijkspiegel

Meer weten?

Paul kan je alles vertellen over de Praktijkspiegel voor huisartsen.

Heb je vragen over inloggen? Neem dan contact op met onze Servicedesk.

030 8008 300

Naar het contactformulier

Paul Sterkenburg Productmanager eerstelijn