Geestelijke gezondheidszorg

Welkom bij Vektis Intelligence voor en over de geestelijke gezondheidszorg. Via deze pagina navigeer je gemakkelijk naar de beste inzichten binnen dit zorgdomein. Of dat nu algemene inzichten of publicaties zijn of inzichten waarmee je jouw ggz-instelling of praktijk kunt benchmarken met het landelijk beeld.

Meer weten?

Charlotte weet alles over de totstandkoming van de inzichten.

Contact

Waarom GGZ Basis en GGZ Plus gebruiken?

  • Unieke database met alle landelijke zorgdeclaraties
  • Jouw ggz-instelling benchmarken met het landelijk beeld
  • Betrouwbare en complete zorginzichten
  • Ondersteunt bij beleidmaken en in- en verkoop

GGZ Basis en Plus

Speciaal voor iedereen die werkzaam is in de ggz hebben wij een unieke online omgeving GGZ Basis en GGZ Plus. GGZ Basis biedt verdiepende landelijke en regionale informatie over de geestelijke gezondheidszorg. In aanvulling hierop hebben wij samen met ggz-instellingen GGZ Plus ontwikkeld, waar je jouw ggz-instelling kunt benchmarken met vergelijkbare ggz-instellingen in Nederland.
> Meer lezen over GGZ Basis en GGZ Plus

Ben je niet werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg, maar wel geïnteresseerd in zorginzichten over de ggz? Vektis Intelligence publiceert regelmatig factsheets (voorheen Zorgprisma Publiek) met informatie over de ggz  in Nederland. Daarnaast zijn er ook factsheets te vinden over de zorg door de praktijkondersteuner huisarts ggz, die voor een deel in de eerste lijn plaatsvindt.
> Bekijk de publieke zorginzichten over de geestelijke gezondheidszorg

Inzicht in wachttijden

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) verplicht ggz-aanbieders om vanaf 1 januari 2018 elke maand hun wachttijdgegevens aan te leveren. Vektis verzamelt die wachttijdgegevens. Door op 1 plek alle gegevens te verzamelen is er een uniform, actueel, onafhankelijk en vergelijkbaar overzicht van de wachttijden in de ggz en hoeven aanbieders de wachttijden maar 1 keer aan te leveren.

Op basis van dit bronbestand informeren wij vanuit Vektis Intelligence alle betrokkenen, zoals patiëntenorganisaties, zorgaanbieders, zorgverzekeraars en overheid. Zo beschikt iedereen over dezelfde actuele informatie. We geven inzicht in de landelijke wachttijden en in de wachttijden per regio en instelling. Eind 2018 lanceren de betrokken partijen bovendien de website www.kiezenindeggz.nl, waar de wachttijden per aanbieder voor iedereen te bekijken zijn.

Zorgthermometer Inzicht in de ggz

In november 2017 verscheen de Zorgthermometer ‘Inzicht in de ggz’. Je kunt deze publicatie hier downloaden.

 

Meer weten?

Charlotte weet alles over de totstandkoming van de inzichten over de geestelijke gezondheidszorg.

Heb je vragen over inloggen? Neem dan contact op met onze Servicedesk.

030 8008 360

Teruggebeld worden?

Laat je telefoonnummer en e-mailadres achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Charlotte Messer Productmanager zorginzichten