Geestelijke gezondheidszorg

Welkom bij Vektis Intelligence voor en over de geestelijke gezondheidszorg. Via deze pagina navigeer je gemakkelijk naar de beste inzichten binnen dit zorgdomein. Of dat nu algemene inzichten of publicaties zijn of inzichten waarmee je jouw ggz-instelling of praktijk kunt benchmarken met het landelijk beeld.

Meer weten?

Ronald weet alles over de totstandkoming van de inzichten.

Contact

Waarom GGZ Basis en GGZ Plus gebruiken?

  • Unieke database met alle landelijke zorgdeclaraties
  • Jouw ggz-instelling benchmarken met het landelijk beeld
  • Betrouwbare en complete zorginzichten
  • Ondersteunt bij beleidmaken en in- en verkoop

Speciaal voor iedereen die werkzaam is in de ggz hebben wij een unieke online omgeving GGZ Basis en GGZ Plus. GGZ Basis biedt verdiepende landelijke en regionale informatie over de geestelijke gezondheidszorg. In aanvulling hierop hebben wij samen met ggz-instellingen GGZ Plus ontwikkeld, waar je jouw ggz-instelling kunt benchmarken met vergelijkbare ggz-instellingen in Nederland.
> Meer lezen over GGZ Basis en GGZ Plus

Inzicht in wachttijden

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) verplicht ggz-aanbieders om vanaf 1 januari 2018 elke maand hun wachttijdgegevens aan te leveren. Vektis verzamelt die wachttijdgegevens. Door op 1 plek alle gegevens te verzamelen is er een uniform, actueel, onafhankelijk en vergelijkbaar overzicht van de wachttijden in de ggz en hoeven aanbieders de wachttijden maar 1 keer aan te leveren.

Op basis van dit bronbestand informeren wij vanuit Vektis Intelligence alle betrokkenen, zoals patiëntenorganisaties, zorgaanbieders, zorgverzekeraars en overheid. Zo beschikt iedereen over dezelfde actuele informatie. We geven inzicht in de landelijke wachttijden en in de wachttijden per regio en instelling. Kijk op www.kiezenindeggz.nl, waar de betrokken partijen de wachttijden per aanbieder tonen.

Zorginzichten over de ggz

Ben je niet werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg, maar wel geïnteresseerd in zorginzichten over de ggz? Vektis Intelligence publiceert regelmatig factsheets (voorheen Zorgprisma Publiek) met informatie over de ggz in Nederland. Daarnaast zijn er ook factsheets te vinden over de zorg door de praktijkondersteuner huisarts ggz, die voor een deel in de eerste lijn plaatsvindt.
> Bekijk de publieke zorginzichten over de geestelijke gezondheidszorg

Zorgthermometer Inzicht in de ggz

In november 2017 verscheen de Zorgthermometer ‘Inzicht in de ggz’. Je kunt deze publicatie hier downloaden.

 

“GGZ Plus voegt op meerdere vlakken iets toe”

“Als toevoeging op onze eigen data gebruiken wij de inzichten uit GGZ Plus. Het laat zien hoe GGNet het ‘doet’ ten opzichte van andere, gelijkwaardige geïntegreerde instellingen.” Myriam van der Vliet werkt als marktanalist bij GGNet. GGNet is 1 van de grotere aanbieders van geestelijke gezondheidszorg in Nederland. Zij begeleiden en behandelen zo’n 18 duizend mensen in Noord- en Oost-Gelderland. Er werken ongeveer 2.500 professionals. Van der Vliet: “Dankzij GGZ Plus kunnen wij onszelf vergelijken met andere instellingen en dat is zeer waardevolle informatie. Ik kijk niet in GGZ Plus om te zien hoe wij het zelf als instelling doen, die informatie hebben we intern voorhanden. De meerwaarde voor ons zit hem met name in de inzichten over de buitenwereld.”

Vektis ontwikkelt GGZ Plus door samen met gebruikers. Er komen continu nieuwe rapporten bij. Van der Vliet is 1 van de enthousiaste leden van het klantenpanel. “Die bijeenkomsten hebben een grote meerwaarde voor mij. Niet alleen omdat je invloed kunt uitoefenen op de inzichten in GGZ Plus, want Vektis doet ook echt iets met onze feedback. Dankzij mijn deelname aan het klantenpanel ben ik beter in contact met andere instellingen. En weet ik beter wat er bij hen speelt.”

Meer weten?

Ronald weet alles over de totstandkoming van de inzichten over de geestelijke gezondheidszorg.

Heb je vragen over inloggen? Neem dan contact op met onze Servicedesk.

030 8008 300

Naar het contactformulier

Ronald Luijk Consultant