Zorgverzekeraars

Welkom bij Vektis Intelligence voor en over zorgverzekeraars. Via deze pagina navigeer je gemakkelijk naar de beste inzichten. Dat kunnen algemene inzichten of publicaties zijn over zorgverzekeringen in Nederland. Of, speciaal voor de zorgverzekeraars zelf, een compleet beeld van de zorg.

Meer weten?

Charlotte weet alles over de totstandkoming van de inzichten.

Contact

De voordelen

  • Unieke database met alle landelijke zorgdeclaraties
  • Ondersteunt bij beleidmaken en in- en verkoop
  • Complete zorginzichten
  • Betrouwbare voorspellingen voor het huidige jaar

Voorspellingen

Wij bieden al deze inzichten aan onder de naam Vektis Intelligence, voorheen Zorgprisma. Voor alle processen waar de zorgverzekeraars mee te maken hebben, zoals de zorginkoop, hebben wij relevante en betrouwbare inzichten. Zo hebben wij het verzekerdenmutatiemodel ontwikkeld. Dit model geeft inzicht in de kosten van de overgestapte verzekerden. Hiermee faciliteren wij de zorgverzekeraars bij een proces waarmee miljoenen euro’s gemoeid zijn.

Naast betrouwbare uitspraken over het verleden, doen we ook voorspellingen voor het huidige jaar. Vektis Intelligence levert bovendien informatie over de kwaliteit van de zorg, onder meer voor de geestelijke gezondheidszorg, medisch specialistische zorg en de eerstelijnszorg. En we verschaffen informatie aan zorgkantoren waarmee zijn de uitputting van de beschikbare WLZ-middelen kunnen volgen.

Verzekerden in beeld

Ieder voorjaar publiceren wij inzichten in verzekerden. We geven daarmee antwoord op vragen zoals hoeveel zorgverzekeraars er zijn, hoeveel mensen er een aanvullende zorgverzekering afsluiten of hoeveel mensen er in het afgelopen jaar van zorgverzekeraar gewisseld zijn.
> Bekijk hier de publicatie Verzekerden in beeld 2017

 

Meer weten?

Charlotte weet alles over de totstandkoming van de inzichten voor zorgverzekeraars.

Heb je vragen over inloggen? Neem dan contact op met onze Servicedesk.

030 8008 360

Teruggebeld worden?

Laat je telefoonnummer en e-mailadres achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Charlotte Messer Productmanager zorginzichten