Wijkverpleegkundigen niveau 3 en 4: indicatiesteller toevoegen aan AGB-registratie

Deel dit bericht via

Volgens het V&VN normenkader (punt 2) moet de indicatie en monitoring van zorg plaatsvinden door een HBO-verpleegkundige of een verpleegkundig specialist (minimaal niveau 5). Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en de zorgverzekeraars verzoeken zzp’ers in de wijkverpleging met niveau 3 en 4 in het AGB-register van Vektis vast te leggen wie de verpleegkundige niveau 5 is, die voor hen de indicatie stelt,  de zogenaamde indicatiesteller. De relatie is dan voor alle zorgverzekeraars zichtbaar.

Hoe registreer ik de indicatiesteller?

Ben je zzp’er in de wijkverpleging niveau 3 of 4, dan kun je de indicatiesteller van de zorg doorgeven via agbcode.nl/indicatiestelling. We raden je aan om dit voor 1 januari 2020 te regelen. De door jou opgegeven indicatiesteller krijgt na de aanvraag een mail om de opgegeven indicatiestelling-relatie te beoordelen. Keurt de indicatiesteller de opgegeven relatie goed, dan voegen wij deze toe aan het AGB-register.

AGB-code nodig?

Om de relatie tussen de indicatiesteller en wijkverpleegkundige niveau 3 en 4 te registreren hebben de betrokken zorgverleners een AGB-code nodig. Heeft 1 van de 2 nog geen AGB-code? Vraag deze dan aan op agbcode.nl

Heb je vragen over dit initiatief? Neem dan contact op met je preferente zorgverzekeraar.