Het nieuwe Vektis

Vektis gaat veranderen. Onze ambitie is hét business intelligence centrum voor de zorg te zijn. Wij doen dit vanuit 2 labels: Vektis Streams en Vektis Intelligence. Zo kunnen wij onze dienstverlenging meer focus geven. In onderstaande vragen en antwoorden leggen we uit wat deze verandering voor jou betekent.

Waarom deze verandering?

Vektis begrijpt hoe belangrijk goede zorg voor iedereen is. Onze professionals vinden het dan ook fantastisch om hieraan bij te dragen. We zijn voortdurend in gesprek met onze opdrachtgevers om hun uitdagingen te doorgronden. De ontwikkelingen in de informatiedienstverlening en zorg gaan snel. We willen je hierbij ook op de lange termijn goed blijven ondersteunen. Daarom gaan we veranderen. 

Wat houdt de verandering in?

We werken er hard aan hét business intelligence centrum voor de zorg te zijn door voorop te lopen bij de ontwikkelingen in de informatiedienstverlening. Zo sluiten we ook op de lange termijn optimaal aan bij wat de zorg nodig heeft. Om dit goed te verankeren in ons dagelijkse werk en onze dienstverlening meer focus te geven werken we vanaf nu vanuit 2 labels: Vektis Streams en Vektis Intelligence. 

Vanuit die inhoudelijke verandering hebben we ook ons uiterlijk vernieuwd in de vorm van een nieuw logo en een nieuwe stijl, met andere kleuren en beelden. Al onze uitingen zijn hierop aangepast, of passen we het komende jaar aan. Het kan dus zijn dat je soms nog ons oude logo tegenkomt, omdat we helaas niet alles in een keer kunnen omzetten. 

Wat is het verschil tussen Vektis, Vektis Streams en Vektis Intelligence?

Onze professionals van Vektis Streams zorgen voor bouwstenen en standaarden om de zorginkoop en declaratie in de zorg soepel en efficiënt te laten verlopen. Deze processen leveren waardevolle data op. De professionals van Vektis Intelligence combineren deze data met andere data en weten als geen ander hoe ze (zorg)data moeten interpreteren. Zij geven inzicht in het gebruik van de zorg over de gehele breedte. En voor het verleden, heden en de toekomst. Samen zijn we Vektis. 

Voor wie is Vektis?

Vektis is dé intelligence partner voor overheden, zorgverzekeraars, zorgaanbieders, de wetenschap en andere opdrachtgevers die de zorg verder willen verbeteren. 

Wat ga ik merken van de verandering?

We zijn hard aan de slag en nemen je de komende tijd mee in de veranderingen, door je te laten zien en ervaren wat dit jou oplevert. Deze website hebben we al volledig vernieuwd, zowel het uiterlijk als inhoudelijk. 

Hoe werkt de verandering door in de productwebsites en online producten?

Van alle productwebsites, zoals Zorgprisma, AGB-code en IFM, is op dit moment alleen het uiterlijk aangepast. Inhoudelijk hebben we nu nog niets veranderd. Alles werkt zoals je gewend bent. Dat gaat wel veranderen.

Een voor een gaan we alle productportalen vernieuwen en integreren in onze centrale website www.vektis.nl.  We letten daarbij vooral op meer gebruiksvriendelijkheid en een betere functionaliteit van alle online producten.

Voor de producten van Vektis die niet openbaar zijn verandert daarnaast de manier van inloggen. Wij doen dit om het gebruik voor jou makkelijker te maken en om de gegevens nog beter te kunnen beveiligen. 

Vaste gebruikers van onze online producten brengen we tijdig op de hoogte van de wijzigingen. 

Wat gebeurt er met de producten die ik van Vektis gebruik?

We leveren nog steeds dezelfde producten als je van ons gewend bent, op dezelfde manier. Wel werken we hard aan verbeteringen en vernieuwingen van onze producten. Klanten die dat aangaat, nemen we hierin tijdig mee. Uitgangspunt hierbij is om klanten altijd optimaal te ondersteunen.

Hoe lang duurt de verandering?

Onze ambitie is om hét business intelligence centrum voor de zorg te zijn. Wij willen jou hier graag van overtuigen, door je dit te laten ervaren en zien. Dat kost tijd. We geven hier de komende jaren steeds meer invulling aan.