Publieke zorginzichten

De laatste jaren stijgt het aandeel 65-plussers bij de bezoekers van de spoedeisende hulp. De meeste baby’s worden geboren in september. In Vaals wonen relatief gezien de meeste mensen die last hebben van een depressie. De meeste instellingen voor Wlz zijn te vinden in Rotterdam (88), Amsterdam (65) en Den Haag (65). 6 ,2 miljard euro gaven we in 2015 in Nederland uit aan medicijnen .

  • De enige bron met gecombineerde zorginformatie
  • Toegankelijke informatie
  • Transparant

Meer weten?

Charlotte weet alles over de totstandkoming van de inzichten.

Contact

Feiten, cijfers en interactieve informatie

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele feiten die er zijn over de zorg in Nederland. Wij geven zorginzichten, feiten, cijfers en interactieve informatie bij een groot aantal onderwerpen over de zorg en de zorgverzekering. Zo dragen wij bij om de zorg in Nederland transparant te maken.

Via de publieke zorg inzichten (voorheen Zorgprisma Publiek) vind je betrouwbare cijfers en feiten over de zorg en zorgverzekeringsmarkt in Nederland. Ze zijn gebaseerd op de declaratiedata van alle zorgverzekeraars in Nederland. Vektis ontvangt al deze data en zet ze om naar heldere inzichten die via de publieke zorg inzichten voor iedereen toegankelijk zijn. Samen met de zorgverzekeraars dragen wij op deze manier bij aan de transparantie van de zorg in Nederland. Actuele en minder actuele onderwerpen komen aan bod, zoals zorg in gemeenten, dure geneesmiddelen, wijkverpleging en ernstige psychiatrische aandoeningen.

Naar de publieke zorginzichten

Ben je geïnteresseerd in meer inzichten over de zorg  of wil je meer de diepte in? Bekijk dan wat we nog meer aanbieden of lees één van onze Zorgthermometers.

Meer weten?

Charlotte weet alles over de totstandkoming van de publieke zorginzichten.

030 8008 360

Teruggebeld worden?

Laat je telefoonnummer en e-mailadres achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Charlotte Messer Productmanager zorginzichten