RIZ Portaal

  • Snelle en efficiente toetsing
  • Diverse bronnen raadplegen
  • Waarborgen integriteit van de zorgsector
  • Zorgvuldig relaties aangaan

Inzicht in de integriteit van een zorgaanbieder en eventuele risico’s, bijvoorbeeld wanneer je een overeenkomst met hen wilt sluiten? Dan biedt het RIZ-portaal van Vektis uitkomst. Via het RIZ-portaal kun je nakijken of een zorgaanbieder financieel gezond is en of er wel of geen bevoegdheidsbeperkende maatregelen zijn.

Zorgverzekeraars zijn op basis van de Wet op het financieel toezicht (Artikel 3:10 Wft) en het protocol Verzekeraars & Criminaliteit (artikel 1.2c) verplicht de integriteit van zorgaanbieders te toetsen, voordat zij een relatie met hen aangaan of deze verlengen. Om administratieve lasten hierbij te verminderen is het RIZ-portaal ontwikkeld. 

Toegang tot het RIZ-portaal

Werk je bij een zorgverzekeraar en wil je toegang tot het RIZ-portaal? Bij iedere zorgverzekeraar is een contactpersoon aangewezen die de mogelijkheid heeft om de autorisatie van medewerkers van de eigen organisatie aan te vragen of te beëindigen. Neem contact op met accountbeheer@vektis.nl, dan vertellen wij je bij wie je moet zijn binnen jouw organisatie.

Naar het RIZ-portaal

Meer weten?

Marcel is onze RIZ-specialist.

030 8008 380

Naar het contactformulier

Marcel de Rouw Productmanager referentieproducten