Zorgaanbieders vinden

Ben je op zoek naar informatie over een zorgaanbieder? Deze informatie is van belang voor iedereen die zich bezighoudt met zorginkoop en -contractering. De kans is groot dat Vektis deze gegevens kan leveren. Dankzij de AGB-code, de unieke identificerende sleutel van individuele zorgverleners en zorgorganisaties, beschikt het AGB-register over eenduidige gegevens van deze zorgaanbieders. Van adres tot bevoegdheden.

Meer weten?

Marcel weet alles over AGB

Contact

De voordelen

  • Uniek identificerende sleutel in alle zorgprocessen
  • Toegankelijke informatievoorziening
  • Altijd actueel

Het AGB-register geeft een overzicht van alle zorgaanbieders in Nederland. Het register is uniek en onmisbaar in de bedrijfsprocessen van iedere organisatie, werkzaam in of voor de zorg.

Want zonder AGB-codes zijn declaratieprocessen en communicatie tussen zorgverleners en zorgverzekeraars niet mogelijk. De registratie in het AGB-register is kosteloos. De zorgaanbieders zelf zijn verantwoordelijk voor het aanleveren van de data en het actueel houden ervan. Dankzij de informatie in het AGB-register beschikken wij over gegevens van zorgaanbieders, zoals NAW-gegevens en informatie over inschrijving in het handelsregister. Deze informatie heb je nodig bij allerlei operationele processen in de zorg. Denk aan het inkopen en declareren van zorg, het regelen of afgeven van machtigingen en het vaststellen van welke zorg waar geboden wordt.

Wie levert welke zorg?

Raadpleeg het AGB-register als je wilt weten wie welke zorg levert. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld een klant wilt doorverwijzen of een check wilt doen op de gegevens van een zorgverlener. In het AGB-register hebben we vastgelegd welke vorm van zorg een zorgaanbieder levert en sinds wanneer.

Bevoegdheden zorgverleners

Wil je controleren of een bepaalde zorgverlener de zorg die hij levert ook daadwerkelijk mag aanbieden? In het AGB-register vind je van alle zorgverleners ook de bevoegdheden via kwalificaties en erkenningen.

Naar het AGB-register

Besloten deel van het AGB-register

Speciaal voor zorgverzekeraars is er een (niet-publieke) uitgebreidere variant van het AGB-register beschikbaar. Ben je werkzaam bij een zorgverzekeraar en wil je toegang tot dit besloten gedeelte? Stuur dan een e-mail naar referentieproducten@vektis.nl.

Meer weten?

Marcel is onze AGB-specialist

030 8008 380

Naar het contactformulier

Marcel de Rouw Productmanager referentieproducten