Jeroen Adema

Jeroen Adema (31 jaar) is onderzoeker eerstelijnszorg bij Vektis.

Deel deze pagina via

"Bij Vektis is er veel ruimte voor eigen inbreng en creativiteit”

“Het is de veelzijdigheid aan opdrachten die mijn baan zo leuk maakt. Ik vind het prettig om vanuit Vektis een maatschappelijke bijdrage te kunnen leveren en om onderbuikgevoelens te kunnen toetsen met kwantitatieve gegevens. Wij kunnen bijvoorbeeld zien of een genomen maatregel in de zorg effect heeft op zorggebruik en –kosten. En daarmee dragen wij, weliswaar indirect, bij aan het verbeteren van de zorg in Nederland

Ik werk als onderzoeker in het eerstelijnsteam. Dat houdt onder meer in dat ik samen met de klant een onderzoeksvoorstel opstel. Ik denk met hen mee en kom met oplossingen waar de klant misschien niet aan gedacht heeft. Onze analisten gaan vervolgens met het onderzoek aan de slag. Daarnaast ben ik eindverantwoordelijk voor de Praktijkspiegel, een product waarmee we huisartsen anoniem inzicht geven in het zorggebruik van hun patiënten.

 “Er wordt goed voor je gezorgd bij Vektis”

Bij Vektis is er veel ruimte om je eigen draai te geven aan je functie en dingen op te pakken die eigenlijk niet tot je rol behoren. Ik kan het inhoudelijke stukje data niet los laten bijvoorbeeld, en dat hoeft gelukkig ook niet. Ik kan dus ook zelf nog analyses uitvoeren. Tot slot kan ik veel creativiteit kwijt in het opstellen van exploratieve onderzoeken, waarin we kijken hoe big data modellen kunnen helpen om de zorg vooruit te brengen.

Er wordt goed voor je gezorgd bij Vektis. Dat zie je terug in de sfeer, in hoe we met elkaar omgaan. En ook in de secundaire arbeidsvoorwaarden. Je kunt thuiswerken als dat nodig is en/of zelf je werktijden bepalen. We zijn gevestigd in een prachtige bosrijke omgeving in Zeist en dat nodigt uit om naar buiten te gaan. Ik overleg dan ook regelmatig tijdens een wandeling in de buitenlucht.

Vektis wordt steeds zichtbaarder in de zorg. We (moeten) blijven groeien op allerlei gebieden en dat biedt nieuwe uitdagingen. Om die het hoofd te bieden zoeken we nieuwe proactieve collega’s die ons kunnen helpen bij het zetten van een volgende stap.”