Michel en Melvin de Groot

Melvin en Michel de Groot (32 jaar) werken beiden als Statistisch Analist bij Vektis.

Deel deze pagina via

"De veelzijdigheid van de functie maakt het interessant"

Melvin: “Een statistisch analist doet analyses op data. Soms is dat een simpele data-uitlevering, andere keren een prognose voor de toekomst. En we bouwen ook rapportages. We denken mee over hoe de visualisaties in de rapportage eruit moeten zien. Bij Vektis maakt de statistisch analist deel uit van een expertteam. Zo’n team heeft veel kennis van een specifiek onderwerp. Een expertteam bestaat onder andere uit een consultant, een aantal onderzoekers en één of meer statistisch analisten. We werken veel samen.” Michel: “De veelzijdigheid van de functie maakt het interessant. Code schrijven, data ophalen, dashboards bouwen en het ondersteunen van de onderzoekers. Het komt allemaal voorbij op een doorsnee werkdag. We werken trouwens agile. Daarom is dat samenwerken ook zo belangrijk, want een sprint moet wel af. En dan komen al die verschillende expertises binnen het team goed van pas.”

Michel: “Je krijgt bij Vektis veel vrijheid om invulling te geven aan je functie. De verantwoordelijkheid om je verder te ontwikkelen ligt bij jezelf. Je krijgt de ruimte om te leren. En collega’s nemen elkaar, wanneer kennisdeling nodig en nuttig is, ook mee in hun eigen leerproces.” Melvin: “Daarnaast is de werksfeer erg prettig. We werken hard, maar er is zeker ook tijd voor gezelligheid. En je kunt flexibel omgaan met je werktijden. Ik ga iedere dag met veel plezier naar mijn werk.”

Melvin: “Michel is mijn tweelingbroer. Het is toeval dat we allebei bij Vektis werken en dan ook nog in dezelfde functie , alhoewel we nu niet veel met elkaar te maken hebben, want we zitten ieder in een ander expertteam. Ik zit in het GGZ team en Michel in het Eerstelijn team. We hebben gelijke interesses en trekken naar hetzelfde soort banen. Dat gaat vanaf dag één al onbewust zo. We hebben samen stage gelopen en voordat we bij Vektis gingen werken ook samen bij andere organisaties gewerkt.

“Je krijgt bij Vektis veel vrijheid om invulling te geven aan je functie. De verantwoordelijkheid om je verder te ontwikkelen ligt bij jezelf.”