Veelzijdig datatalent ter ondersteuning van onze informatiespecialisten voor de zorg

Veelzijdig datatalent ter ondersteuning van onze informatiespecialisten voor de zorg

 •  32/38 uur per week
 •  Zeist, Utrecht
Deel dit bericht via

“Iedere dag ben ik weer benieuwd naar wat we mogen oppakken. Anderen helpen hun werk zo fijn mogelijk te maken geeft me veel energie.” – Bart, Informatiespecialist

Ter uitbreiding van team Pontifex zijn we op zoek naar een virtuoos op het gebied van data. Het team waar je in komt te werken heeft een bijzondere plek als bruggenbouwer tussen de techniek en het gebruik van onze data. We werken veel samen met andere teams en er is veel ruimte voor groei en jouw persoonlijke visie. 


Een afwisselende baan

Wist je dat de data van alle gedeclareerde zorg terug te vinden is in het datawarehouse van Vektis? Van deze data maken wij informatieproducten voor zorgaanbieders, de overheid, gemeentes en de wetenschap. Daarnaast faciliteren we het declaratieproces voor zorgaanbieders en zorgverzekeraars. Zo kunnen zij zich concentreren op hun patiënten en verzekerden. Aan Vektis worden vanzelfsprekend hoge eisen gesteld op het gebied van dataveiligheid en privacy, maar natuurlijk ook accuraatheid en snelheid. De eisen aan onze data-omgeving zijn daarom niet mals.  
 
Wij, team Pontifex, maken het voor onze collega’s zo eenvoudig mogelijk om informatieproducten te bouwen. Je bent daarom de ‘spin in het web’. We kijken wat de techniek ons kan bieden om het werk zo fijn mogelijk te maken. Daarvoor denken we na over best practices, overleggen met gebruikers, brengen processen in kaart en optimaliseren deze. Daarnaast bouwen we ook zelf nog aan ‘halffabricaten’: data die al bijna klaar zijn om verwerkt te worden in een informatieproduct. Het geeft ons veel voldoening om structurele verbeteringen en nieuwe ideeën te laten landen binnen de organisatie.

Waar ga je concreet mee aan de slag?

Een dag in team Pontifex kan er als volgt uitzien: Na de daily scrum werk je aan een nieuwe manier van onze data aggregeren. Als dat gelukt is ga je verder met onderzoeken hoe we een API goed in ons datawarehouse plaatsen. Voor de lunch laten we een ander team zien hoe ze goed kunnen werken met datavirtualisatie. 
 
Na een lekkere lunchwandeling is het tijd voor de wekelijkse refinement met je teamleden. Hier bespreken we hoe we de komende projecten oppakken. Samen met een teamlid bereid je een presentatie voor over de architectuur van ons datawarehouse. Aan het einde van de dag help je nog even een collega met de performance van zijn rapportage. 

Met wie maken we graag kennis?

Jij bent onderdeel van een dynamisch team. Inspireren en daadkracht vormen de kern van jouw manier van samenwerken. Je bent onderzoekend, houdt van puzzelen, hebt oog voor detail en communiceert makkelijk en helder. De wensen en behoeftes van onze klanten staan bij jou voorop. We vinden het minder belangrijk met welke technieken je al hebt gewerkt, maar wel dat je je snel nieuwe dingen eigen kan maken. Wat we zoeken is iemand die het werk voor collega’s zo prettig mogelijk wil maken, en daarvoor bereid is zelf nieuwe dingen te leren of te bedenken. Met je analytisch denkvermogen kom je snel tot de kern van een probleem en vind je daarbij een oplossingsrichting. Je bent iemand die gemakkelijk op een rijdende trein springt. 

Je hebt:

 • Minimaal WO-werk- en -denkniveau
 • Kennis van data-analyse en bijbehorende tools 
   
  En:
 • Een helikopterview over de tools, processen en dwarsverbanden.
 • Plezier in het verbinden van techniek en functionaliteit
 • Een gezonde dosis interesse in technische oplossingen
 • Een goed luisterend oor en begrip van waar een team behoefte aan heeft
 • Het vermogen om problemen en oplossingen terug te brengen tot een niveau dat een minder technische collega kan volgen 

Heb je daarnaast ook nog enige kennis van SQL-code schrijven, werken met grote datasets en/of datavirtualisatie (wij gebruiken Denodo) in een agile omgeving, dan zijn wij extra blij met je sollicitatie! 

Je nieuwe werkgever

Vektis is hét business intelligence centrum voor de zorg. Met ruim 130 mensen zetten wij ons dagelijks in voor goede zorg voor mensen in Nederland. Het is, met flexibele werktijden en een open informele sfeer, plezierig werken bij ons. Daar doen we veel aan: zo wordt ons kantoor in een bosrijke omgeving in Zeist klaargemaakt voor de toekomst. Het kantoor wordt ingericht als hub voor hybride werken en biedt een mooie locatie voor de sociale contacten en om samen te werken. Omdat je ook een deel thuiswerkt, bieden wij je goede thuiswerkondersteuning.  
  
Vektis is volop in beweging. Jij speelt daar zelf, samen met je team, een grote rol in. Uiteraard vergeten we daarbij ook jouw eigen ontwikkeling niet. Je kunt je kennis verbreden óf verdiepen in de Vektis Academy. Bijvoorbeeld op het gebied van agile, wetgeving en projectmanagement.

Enthousiast geworden na het lezen van onze vacature?

Zoals je hebt kunnen lezen in de vacature werkt Vektis hybride. De gesprekken kunnen online plaatsvinden of op onze locatie in Zeist. We kijken gewoon wat het beste uitkomt. Wel vinden we het belangrijk om je in het sollicitatietraject minimaal 1 keer persoonlijk te ontmoeten.  
 
Heb je inhoudelijke vragen over de functie? Bel Maarten Leusink 030 8008304 voor meer informatie. 
    
Wij wensen geen acquisitie naar aanleiding van deze vacature.  

Solliciteer voor deze baan

Solliciteer nu door je cv en motivatie te uploaden.

Vul je gegevens in
Kies bestand

Door de sollicitatie te versturen ga je akkoord met de privacyverklaring