Zorgaanbieder registreren

Zorgaanbieders hebben een AGB-code nodig om een overeenkomst aan te gaan met een zorgverzekeraar en om declaraties in te dienen. Je kunt deze registratie kosteloos bij ons aanvragen, mits je voldoet aan de vastgestelde criteria. Wil je weten welke criteria dat zijn? Bekijk dan het document beheer en onderhoud AGB.

  • De unieke, identificerende code in de zorg
  • Ondersteunt operationele processen in de zorg

Meer weten?

Marcel weet alles over AGB

Contact

Altijd up-to-date

Een zorgaanbieder is zelf verantwoordelijk voor het up-to-date houden van de AGB-gegevens. Als wij aanleiding zien om iets in jouw registratie te wijzigen, dan ontvang je daar een mail over. Bijvoorbeeld wanneer wij wijzigingen doorkrijgen van een ander register, zoals het Handelsregister.

Dankzij de informatie in het AGB-register beschikken wij over gegevens van zorgaanbieders, zoals NAW-gegevens en informatie over inschrijving in het handelsregister. Deze informatie hebben diverse partijen nodig bij allerlei operationele processen in de zorg. Denk aan zorginkoop en –contractering of het verwerken van declaraties door zorgverzekeraars. En de informatie uit het AGB-register vormt de bron voor verschillende zorgzoekers en zorgvinders.

Starter in de zorg

Ben je starter in de zorg? Bezoek dan starterindezorg.nl. Daar hebben we alle informatie die je nodig hebt om je AGB-code(s) vlot aan te vragen bij elkaar gezet voor je.

Snel doen

AGB-code aanvragen

AGB-code wijzigen

“Van 57 dagen naar 7 minuten mede dankzij AGB Services”

Famed is specialist in medical factoring. Dat houdt in dat zij het administreren, factureren en innen van declaraties uit handen nemen van zorgaanbieders. Voorheen duurde het 57 dagen om klant te worden bij Famed. Sinds Famed het proces geautomatiseerd heeft kan het in minder dan een kwartier, onder meer dankzij een koppeling met het AGB-register van Vektis.

Frans Kloosterman is business developer bij Famed. “Een jaar geleden ontstond de droom om het proces dat een zorgaanbieder moet doorlopen voordat hij klant is bij Famed te automatiseren. We wilden het mogelijk maken om binnen een kwartier en via de website klant te worden. Dit proces nam voorheen maar liefst 57 dagen in beslag doordat er allerlei checks moeten plaatsvinden in openbare bronnen op het gebied van contracten, registraties en handtekeningen. Alle checks in de openbare bronnen en met banken vinden nu geautomatiseerd plaats. Ook met het AGB-register van Vektis. Dankzij een koppeling met AGB Services kunnen we nu in 1 oogopslag zien aan welke zorginstelling of -vestiging een zorgaanbieder is gekoppeld. Alleen doordat de klant zijn/haar AGB-ondernemingscode invoert op onze website. Met dit soort informatie is de overeenkomst zo opgesteld."

Lees meer

Meer weten?

Marcel is onze AGB-specialist.

030 8008 380

Naar het contactformulier

Marcel de Rouw Productmanager referentieproducten