Zorgaanbieders vinden

Ben je op zoek naar informatie over een zorgaanbieder? Deze informatie is van belang voor iedereen die zich bezighoudt met zorginkoop en -contractering. De kans is groot dat Vektis deze gegevens kan leveren. Dankzij de AGB-code, de unieke identificerende sleutel van individuele zorgverleners en zorgorganisaties, beschikt het AGB-register over eenduidige gegevens van deze zorgaanbieders. Van adres tot bevoegdheden.

  • Uniek identificerende sleutel in alle zorgprocessen
  • Toegankelijke informatievoorziening
  • Altijd actueel

Meer weten?

Marcel weet alles over AGB

Contact

Het AGB-register geeft een overzicht van alle zorgaanbieders in Nederland. Het register is uniek en onmisbaar in de bedrijfsprocessen van iedere organisatie, werkzaam in of voor de zorg.

Want zonder AGB-codes zijn declaratieprocessen en communicatie tussen zorgverleners en zorgverzekeraars niet mogelijk. De registratie in het AGB-register is kosteloos. De zorgaanbieders zelf zijn verantwoordelijk voor het aanleveren van de data en het actueel houden ervan. Dankzij de informatie in het AGB-register beschikken wij over gegevens van zorgaanbieders, zoals NAW-gegevens en informatie over inschrijving in het handelsregister. Deze informatie heb je nodig bij allerlei operationele processen in de zorg. Denk aan het inkopen en declareren van zorg, het regelen of afgeven van machtigingen en het vaststellen van welke zorg waar geboden wordt.

Wie levert welke zorg?

Raadpleeg het AGB-register als je wilt weten wie welke zorg levert. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld een klant wilt doorverwijzen of een check wilt doen op de gegevens van een zorgverlener. In het AGB-register hebben we vastgelegd welke vorm van zorg een zorgaanbieder levert en sinds wanneer.

Bevoegdheden zorgverleners

Wil je controleren of een bepaalde zorgverlener de zorg die hij levert ook daadwerkelijk mag aanbieden? In het AGB-register vind je van alle zorgverleners ook de bevoegdheden via kwalificaties en erkenningen.

Naar het AGB-register

Besloten deel van het AGB-register

Speciaal voor zorgverzekeraars is er een (niet-publieke) uitgebreidere variant van het AGB-register beschikbaar. Ben je werkzaam bij een zorgverzekeraar en wil je toegang tot dit besloten gedeelte? Stuur dan een e-mail naar referentieproducten@vektis.nl.

"Dit is waar AGB Services voor gemaakt is"

Zorgweb verzamelt, koppelt en bewerkt zorgdata en maakt deze informatie vergelijkbaar en toegankelijk. Zij doen dit bijvoorbeeld voor vergelijkingswebsites zoals Independer en de Consumentenbond, en ook voor de zogenaamde zorgzoekers van verzekeraars. Hiervoor combineren zij data uit externe bronnen: van zorgverzekeraars, Mediquest, zorgkaartnederland.nl en Vektis.

Aan het woord is Joost Wijnberger, commercieel manager bij Zorgweb. "Zorgweb is in 2000 begonnen met het vergelijkbaar maken van zorgverzekeringen door het verzamelen en verwerken van voorwaarden en premies. Dat is inmiddels uitgebreid met data over zorgaanbieders. Door die data met elkaar te combineren is het mogelijk om in kaart te brengen hoe bepaalde zorg in jouw verzekering gedekt is en wie deze zorg aanbiedt in jouw postcodegebied. Voor dit laatste deel van de puzzel gebruiken wij data van Vektis uit AGB Services. Vektis is een neutrale partij en de AGB-code vergemakkelijkt die matching enorm."

Vektis: "Dit is waar AGB Services voor gemaakt is: het toegankelijk maken van informatie uit het AGB-register. Natuurlijk wel binnen de gestelde kaders."

Lees het verhaal van Zorgweb 

Meer weten?

Marcel is onze AGB-specialist

030 8008 380

Naar het contactformulier

Marcel de Rouw Productmanager referentieproducten