Development guide

Vektis Development Guide

Welkom bij de Vektis Development Guide – jouw go-to bron voor een grondige blik op de krachtige bouwstenen achter Vektis' innovatieve oplossingen. In deze gids nemen we je mee op een interessante reis door de essentiële componenten die de basis vormen van onze geavanceerde systemen. Of je nu een ontwikkelaar, IT-professional of gewoon nieuwsgierig bent, deze guide biedt je een gedetailleerd overzicht van de technologische pijlers die Vektis drijven en ons in staat stellen om cutting-edge oplossingen te bieden in de dynamische wereld van gezondheidszorginformatie. Duik met ons mee in de wereld van Vektis-componenten en ontdek hoe we technologie inzetten om de gezondheidszorgsector te transformeren.


Foundation

Color Palette

Color Palette

Het kleurenpalet definieert de primaire en secundaire kleuren die consistent worden gebruikt in de interface, waardoor een herkenbare en samenhangende visuele identiteit ontstaat.
Grid

Grid

Het gridsysteem zorgt voor een gestructureerde lay-out door de pagina in rijen en kolommen te verdelen, waardoor een evenwichtige en responsieve gebruikerservaring wordt gecreëerd.
Spacing

Spacing

Spatiëring regelt de afstanden tussen elementen, waardoor een evenwichtige en esthetisch aantrekkelijke opmaak ontstaat voor een betere leesbaarheid en gebruiksvriendelijkheid.
Icons

Icons

Icons dienen als visuele hulpmiddelen om functies en acties te vertegenwoordigen, waardoor de gebruikersnavigatie wordt vereenvoudigd en verfraaid
Typography

Typography

Typografie omvat het gebruik van lettertypen, groottes en stijlen om een consistente en leesbare tekstweergave te waarborgen voor een optimale gebruikerservaring.

Components

Accordion

Accordion

Een accordion component is een element dat gebruikt wordt om inhoud te organiseren in uitklapbare secties. Het stelt gebruikers in staat om informatie op een gestructureerde manier te verkennen door secties uit te vouwen of samen te vouwen met een klik.
Alert

Alert

Alerts informeren gebruikers over belangrijke berichten, waarschuwingen of meldingen, waardoor directe aandacht wordt getrokken naar cruciale informatie.
Author

Author

De auteur component identificeert en presenteert de maker of auteur van specifieke inhoud, wat relevant kan zijn in verschillende contexten, zoals blogposts of artikelen.
Badge

Badge

Badges worden gebruikt om specifieke kenmerken, prestaties of statussen visueel te markeren, waardoor gebruikers snel relevante informatie kunnen waarnemen.
Banner

Banner

De Banner component is een in het oog springend visueel element dat cruciale boodschappen, meldingen of oproepen tot actie communiceert, waardoor belangrijke informatie op een opvallende en effectieve manier wordt gepresenteerd.
Board

Board

Het board organiseert informatie of taken op een gestructureerde manier, waardoor overzicht en toegankelijkheid worden bevorderd.
Box

Box

De box-component wordt gebruikt om content of elementen te omkaderen, waardoor visuele scheiding en focus ontstaat binnen de interface.
Brooch

Brooch

De brooch voegt decoratieve elementen toe aan de interface, waardoor visuele flair en stijl worden geïntegreerd.
Btn stack

Btn stack

De button stack organiseert knoppen in een gestapelde indeling, waardoor een intuïtieve en compacte weergave van actiemogelijkheden ontstaat.
Buttons

Buttons

Knoppen bieden interactieve elementen voor gebruikers om acties uit te voeren, zoals indienen, annuleren of navigeren binnen de applicatie.
Cards

Cards

Cards presenteren gegevens of inhoud in een gestructureerde en visueel aantrekkelijke kaartvorm, waardoor informatie overzichtelijk wordt weergegeven.
Card tile

Card tile

De card tile is een specifieke stijl van kaart die wordt gebruikt om inhoud of gegevens op een gestapelde manier weer te geven.
Chart

Chart

Grafieken visualiseren gegevens op een begrijpelijke manier, waardoor gebruikers trends en patronen kunnen identificeren.
Code

Code

De code component presenteert programmeercode op een gestructureerde manier, met syntaxmarkering voor leesbaarheid.
Contact block

Contact block

Het contact block bevat relevante contactinformatie, waardoor gebruikers gemakkelijk in contact kunnen komen met de betreffende entiteit.
Content block

Content block

Een content block is een gestructureerd element binnen een webpagina of een document dat specifieke inhoud bevat, zoals tekst, afbeeldingen, video's of andere multimediale elementen, vaak met een duidelijk afgebakende functie of thema.
Control btn

Control btn

De control button biedt gebruikers de mogelijkheid om specifieke acties uit te voeren in een gecontroleerde context, zoals het starten of stoppen van een proces.
Dashboard header

Dashboard header

De dashboard header geeft een overzicht van belangrijke informatie en functies op het dashboard, waardoor gebruikers snel toegang hebben tot cruciale gegevens.
Data stack

Data stack

De data stack organiseert en presenteert gegevens op een gestapelde manier, waardoor een overzichtelijke weergave ontstaat.
Docs

Docs

Documenten bieden gedetailleerde informatie en instructies met betrekking tot specifieke onderwerpen, functies of procedures.
FAQ item

FAQ item

Een FAQ item is een onderdeel van een Frequently Asked Questions (FAQ) sectie, ontworpen om veelgestelde vragen en hun bijbehorende antwoorden op een overzichtelijke manier weer te geven, waardoor gebruikers gemakkelijk antwoorden kunnen vinden op hun vragen zonder door de volledige inhoud te hoeven zoeken.
File list

File list

De file list geeft een overzicht van beschikbare bestanden, waardoor gebruikers gemakkelijk toegang hebben tot documenten of media.
File upload

File upload

De file upload-functionaliteit stelt gebruikers in staat om bestanden naar het systeem te uploaden, waardoor informatie kan worden gedeeld of opgeslagen.
Footer

Footer

De footer bevindt zich onderaan de pagina en bevat vaak koppelingen naar belangrijke pagina's, copyrightinformatie en andere relevante details.
Icons

Icons

Iconen dienen als visuele hulpmiddelen om functies en acties te vertegenwoordigen, waardoor de gebruikersnavigatie wordt vereenvoudigd en verfraaid.
Input

Input

De inputcomponent stelt gebruikers in staat om gegevens in te voeren, zoals tekst, getallen of selecties, binnen de applicatie.
Illustration

Illustration

Illustraties voegen visuele flair toe aan de interface, waardoor gebruikerservaring wordt verrijkt en informatie op een aantrekkelijke manier wordt overgebracht.
Layout columns

Layout columns

De layout columns verdelen de pagina in kolommen, waardoor een flexibele en gestructureerde lay-out ontstaat.
List

List

Lijsten organiseren en presenteren informatie op een gestructureerde manier, vaak in de vorm van een opsomming.
Logo

Logo

Het logo vertegenwoordigt de visuele identiteit van het merk of de organisatie en wordt vaak gebruikt voor herkenning.
Modal

Modal

Modals zijn overlappende vensters die specifieke informatie of interacties presenteren zonder de hoofdpagina te verlaten.
Module

Module

Modules zijn afzonderlijke eenheden met specifieke functionaliteiten die kunnen worden geïntegreerd in een groter systeem.
Navigation

Navigation

Navigatiecomponenten vergemakkelijken het bewegen door de applicatie, waardoor gebruikers intuïtief toegang hebben tot verschillende secties.
OffCanvas

OffCanvas

OffCanvas is een interface patroon waarbij inhoud tijdelijk buiten het zichtbare schermgedeelte wordt geplaatst en op verzoek verschijnt, waardoor extra functionaliteit beschikbaar is zonder de hoofdlay-out te verstoren. Dit biedt een elegante oplossing voor het toevoegen van extra interactieve elementen zonder overmatig ruimtegebruik.
Pagination

Pagination

Paginering verdeelt inhoud over meerdere pagina's om overzicht te behouden en gebruikersnavigatie te verbeteren.
Progress indicator

Progress indicator

De progress indicator geeft de voortgang aan van een taak of proces, waardoor gebruikers realtime feedback krijgen.
Questionnaire

Questionnaire

Een questionnaire biedt gestructureerde vragen om informatie te verzamelen en feedback te verkrijgen van gebruikers.
Quick event

Quick event

Quick events stellen gebruikers in staat snel evenementen toe te voegen, waardoor een snelle interactie mogelijk is.
Quick events

Quick events

De quick events component fungeert als een gestructureerd kader binnen de interface, waarbinnen meerdere Quick Event componenten overzichtelijk worden gepresenteerd.
Row action

Row action

Row actions definiëren specifieke acties die kunnen worden uitgevoerd op rijen van gegevens, zoals bewerken of verwijderen.
Setup header

Setup header

De setup header geeft toegang tot configuratie- en instellingsopties, waardoor gebruikers controle hebben over de applicatie-instellingen.
Sidebar

Sidebar

De sidebar bevat vaak navigatie-opties en biedt een gestructureerde manier om door verschillende secties van de applicatie te bladeren.
Styled switch

Styled switch

De styled switch biedt een visueel aantrekkelijke manier om tussen twee statussen of modi te schakelen.
Tables

Tables

abellen organiseren gegevens in rijen en kolommen, waardoor gebruikers snel en overzichtelijk informatie kunnen raadplegen.
Tile

Tile

Tiles presenteren visueel aantrekkelijke blokken informatie, vaak gebruikt om specifieke functies of inhoud te markeren.
YouTube

YouTube

De YouTube-component integreert video-inhoud van YouTube in de applicatie, waardoor gebruikers direct toegang hebben tot multimediale informatie.