Over werken bij Vektis

Bijdragen aan goede zorg in Nederland

Vektis is hét business intelligence centrum voor de zorg. Jaarlijks declareren we in Nederland zo’n 40 miljard euro aan zorgkosten. Al die declaraties leveren ongelooflijk veel data op. Over welke zorg we in Nederland gebruiken, hoeveel we gebruiken en de kosten die daarmee gemoeid gaan. Die data vertalen we in waardevolle inzichten voor zorgverzekeraars, zorgaanbieders, overheden, wetenschap en andere partijen die de zorg willen verbeteren. Zo signaleren we bijvoorbeeld trends in medicijngebruik en kunnen zorgverleners hun prestaties afzetten tegen cijfers van andere zorgverleners. Een concreet voorbeeld van dit laatste is De Praktijkspiegel.

De Praktijkspiegel is een initiatief van Vektis in samenwerking met zorgverzekeraars en huisartsen. Dit standaardproduct biedt huisartsenpraktijken tweemaal per jaar kosteloos een gedetailleerd overzicht van het zorgverbruik van hun patiënten. Door dit gebruik te vergelijken met regionale en landelijke gemiddelden, geeft De Praktijkspiegel huisartsen waardevolle inzichten die zij kunnen gebruiken om hun werkwijze te optimaliseren. De Praktijkspiegel biedt ook een basis voor gesprekken tussen collega-huisartsen en de zorgverzekeraars. Alles met als doel om de kwaliteit en doelmatigheid van de zorg verder te verbeteren.

Al deze inzichten dragen bij aan ons hoofddoel: het toegankelijk en betaalbaar houden van goede zorg in Nederland. Iedere dag opnieuw leveren onze gedreven medewerkers hier vanuit hun eigen werkgebied een bijdrage aan. Uiteraard zorgen we ervoor dat de data die we gebruiken nooit te herleiden zijn naar individuen om zo de privacy van patiënten te waarborgen.

Bekijk alle vacatures

Onze kernwaarden

 • Autonomie

  Autonomie gaat over een gevoel van psychologische vrijheid, van jezelf kunnen zijn. Het gaat om zelf mogen kiezen en ruimte krijgen voor initiatief.

  Het gaat om gehoord worden, voelen dat je mening ertoe doet en dat je een zekere mate van invloed en controle kan uitoefenen. Het gaat om de juiste balans tussen kaders en vrijheid.

 • Betrokkenheid

  We voelen ons betrokken bij de maatschappij én bij elkaar.

  Samen dragen we ons steentje bij aan goede, toegankelijke en betaalbare zorg.

 • Groei

  We hebben de ambitie steeds beter te worden. We bieden ook jou volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen en te groeien.

  Groeien is wat ons betreft het worden van de beste versie van jezelf. Dat begint met inzicht in jezelf (talenten, drijfveren, gedragspatronen etc.), om vanuit daar te gaan groeien tot een optimale balans tussen eigen ambities en de ambities van Vektis.

 • Gedrevenheid

  We zetten ons met volle overtuiging in om onze doelen te bereiken. We streven altijd naar het beste voor onze klanten én voor de maatschappij.

Waarom Vektis?

Ontdek het hier
 • “Ik heb de vrijheid om zelf te bepalen wanneer en waar ik werk.”

Bij Vektis kan je jezelf zijn

Bij Vektis geloven we in de kracht van diversiteit en het creëren van gelijke kansen en mogelijkheden voor iedereen. Wat je achtergrond, leeftijd, geslacht, seksuele voorkeur, etniciteit of religie ook is. Iedereen is welkom en kan bij ons zichzelf zijn. We zijn ervan overtuigd dat het ruimte geven aan verschillen en aan ieders talenten ons als organisatie alleen maar sterker maakt.

Nieuwste vacatures

Alle vacatures
32 - 38 (38=fulltime) uur Zeist, Utrecht Max 4000 - 6500 bpm

Product owner met oog voor het grotere geheel

Je bent verantwoordelijk voor het maximaliseren van de impact van de producten die ontwikkeld en beheerd worden door het team. Daarnaast zorg je voor effectief product backlog management. Denk hierbij aan het ontwikkelen en overbrengen van een productvisie en het prioriteren van de product backlog items. Je zorgt dat de product backlog transparant is en begrepen wordt door het team en de stakeholders. Verder werk je binnen de gestelde kaders van o.a. architectuur, productportfolio, informatiebeveiliging en risicomanagement. Binnen Vektis wordt gewerkt volgens het proces van Agile Portfolio Management. Je laat hier een proactieve houding zien in de voorbereiding en deelname en kijkt naar de belangen over de teams heen. Als product owner kun je bovenstaand werk zelf doen of de verantwoordelijkheid delegeren aan anderen. Jij blijft hier echter eindverantwoordelijk voor. Tot slot bescherm je het team tegen afleiding van buitenaf, zodat zij met maximale focus kunnen werken aan de werkzaamheden in hun sprint. Werken als product owner bij Vektis Na de dagstart praat je eerst even met de ontwikkelaars verder over de status van de ontwikkeling van de nieuwe beheertool voor de tarieven en prestaties. Het is de vraag of we alle producten al kunnen beheren in de MVP van de nieuwe applicatie of dat we één product procedureel blijven beheren. Daarna ga je een overleg in met de product owners om af te stemmen welke afhankelijkheden er zullen zijn in de werkzaamheden in het volgende kwartaal. Aan het einde van de ochtend praat je nog even bij met de product portfoliomanager over de wijzigingen die plaats gaan vinden en wat dat betekent voor een specifieke groep zorgaanbieders. Na de lunch in het restaurant maak je even een wandeling door het bos samen met de scrum master om bij te praten over hoe het gaat met het team. Je neemt daarna de tijd om de backlog bij te werken en te zorgen voor een goede prioritering van de backlog items. Ook selecteer je een aantal user stories die je morgen met het team wil refinen. Aan het einde van de dag heb je een overleg met een afvaardiging van de zorgverzekeraars over de nieuwe applicatie en praat je hen bij over de laatste stand van zaken. Een ontwikkelaar laat daarnaast een demo zien. Na afloop zet je de afspraken nog even op de mail. Gauw nog wat mailtjes afhandelen en tevreden naar huis. Eigenlijk nu alweer zin in morgen!
Bekijk vacature
32-38 (38 = fulltime) uur Zeist, Utrecht Max 4000-5500 bpm

Ervaren tester, in een multidisciplinaire omgeving

Een van de pijlers van de dienstverlening van Vektis is ons datawarehouse. Met BI-tools halen we daar informatie uit, die we vervolgens beschikbaar stellen aan onze klanten en interne gebruikers. Je werkt samen in een klein team van ontwerpers en ontwikkelaars. Met elkaar zijn jullie verantwoordelijk voor het resultaat en de kwaliteit van de ontwikkelde producten.   Je vindt het leuk om BI-(deel)applicaties iteratief te ontwikkelen en testen en hebt ervaring met agile werken. Het team waar je in komt te werken is multidisciplinair en werkt intensief samen met de klant, gebruikers en productowners. Hun wensen en behoeftes staan bij jou voorop. Inspireren en daadkracht vormen de kern van jouw manier van samenwerken.  Dit ga je doen:  je realiseert oplossingen op basis van functionele en technische eisen en wensen je stelt logische en fysieke testgevallen op, inclusief concrete resultaatvoorspellingen je draagt zorg voor een adequaat gedocumenteerd testproces je onderhoudt korte lijnen met acceptanten je levert een bijdrage  aan geautomatiseerd testen je werkt in kortcyclische sprints van 2 weken je neemt waar nodig het voortouw   Werken als tester bij Vektis  Een denkbeeldige kantoordag als tester in het team Datacenter kan er als volgt uitzien. Je komt binnen op ons ‘open’ kantoor in Zeist en kiest een plekje tussen je teamleden. De dag begint met een team-stand-up. Welke stories en taken van de sprint gaan we  vandaag oppakken? Jij gaat vandaag een test voorbereiden van nieuw ontwikkelde programmatuur, bestemd voor het laden van declaratiegegevens van zorgverzekeraars.  Tussen de middag loop je met collega’s een rondje in de bosrijke omgeving en haal je een broodje in het bedrijfsrestaurant. Na de pauze heb je een afspraak met een collega uit je team over het ontwikkelen van nieuwe datakwaliteitscontroles. Met je scherpe oog voor kwaliteit zorg je ervoor dat het geleverde product voldoet aan de wensen van de klant.  Aan het eind van de dag neem je nog een kijkje op de backlog om te zien wat er gaat komen. Nu al word je enthousiast over een story die eraan komt en die je zal moeten testen.  
Bekijk vacature
32 - 38 (38=fulltime) uur Zeist Max 4000 - 6000 bpm

Productspecialist ‘core’ applicaties

Je nieuwe baan Wist je dat er jaarlijks voor 80 miljard euro aan zorg gedeclareerd wordt in Nederland? Dat zijn 35 miljard records, zo’n 60 duizend bestanden. Van deze data maken wij informatieproducten voor zorgaanbieders, de overheid, gemeentes en de wetenschap. Daarnaast faciliteren we het declaratieproces voor zorgaanbieders en zorgverzekeraars. Zo kunnen zij zich concentreren op hun patiënten en verzekerden. Jij bent (mede)verantwoordelijk voor het hart van onze organisatie: de continuïteit van het beheer en de beschikbaarheid van onze applicaties, zoals AFAS, TOPdesk, Okta en diverse BI-tools.   Je komt niet in een gespreid bedje in deze functie. We zijn bezig ons applicatielandschap uit te breiden en gaan zowel ons beheer als onze processen naar een hoger plan tillen. Juist daarom zijn wij actief bezig met teambuilding, begeleiding en kennisdeling.   Werken als productspecialist bij Vektis Een dag als collega in het team Backbone kan er als volgt uitzien.   Na de daily scrum begin je aan de geplande aanpassing van een configuratie. Dan doet zich onverwacht een storing voor die je samen met collega’s oplost. Je gaat weer verder met de configuratie en houdt tussendoor nog een kort overleg met een key-user over gewenste functionaliteit. Er moet nog een leverancier worden gebeld over een openstaande call en je beantwoordt een vraag die je van de helpdesk krijgt. Gelukkig heb je nu nog wat tijd om de configuratie af te ronden.   Tussen de middag ga je lunchwandelen met collega’s. Als je terug bent is het tijd voor de wekelijkse refinement met je teamleden. Je presenteert een ontwerp voor een aanpassing en samen wordt gezocht naar de beste oplossingsrichting. Dan verzorg je op verzoek van een collega een deployment van een aangepast rapport. Aan het einde van de dag handel je nog wat autorisatieverzoeken en mails af en ga je tevreden weer naar huis. Eigenlijk heb je alweer zin in de volgende werkdag!
Bekijk vacature

Kennismaken?

We ontmoeten je graag! Reageer op een van de vacatures op de website of maak een job alert aan.

Meer informatie?

Meer informatie over onze vacatures?
Contact recruiter Maurice Behre via 06 143 48 429.