De algemene voorwaarden (Algemene voorwaarden van Vektis C.V. inzake de (aanvraag en het gebruik van de) AGB-registratie lees je hier. Deze algemene voorwaarden gelden vanaf 1 januari 2022. Voor AGB aanvragen na 03-08-2021 gelden deze voorwaarden al.  
 
NB De vorige versie van deze algemene voorwaarden heeft de titel AGB-register Vektis C.V. - Zorgpartij. Deze versie is tot 1 januari 2022 van toepassing op AGB registraties met een begindatum vóór 4 augustus 2021. Je leest deze versie hier

Wat zijn de belangrijkste wijzigingen in de algemene voorwaarden?

  • De procedures die je moet volgen bij een aanvraag van een AGB-code hebben we beter beschreven. Je hoeft geen stukken meer per post op te sturen, alles gaat digitaal. We hebben de passages die hierop betrekking hebben aangepast.
  • Zelf je gegevens wijzigen? Ook dat kan nu digitaal met AGB Wijzigen op Mijn Vektis, onze besloten digitale omgeving. Deze dienstverlening is nieuw en maakt nu ook onderdeel uit van de algemene voorwaarden. Ook vind je terug welke gegevens we vastleggen en hoe je die kunt wijzigen.
  • In het AGB-register staan diverse (persoons)gegevens. In de nieuwe algemene voorwaarden hebben we omschreven voor welke doelen we deze verzamelen en aan welke partijen we welke soort (persoons)gegevens verstrekken.
  • We hebben de juridische grondslag voor de verwerking van de persoonsgegevens duidelijker uitgewerkt. Voorheen was deze gebaseerd op de verwerkingsgrondslag ‘toestemming’. Omdat de verwerking van de persoonsgegevens van de AGB-codehouder noodzakelijk is voor de producten die wij leveren, is deze verwerkingsgrondslag niet toereikend. Daarom maken de nieuwe algemene voorwaarden nu onderdeel uit van de overeenkomt tussen Vektis en de AGB-codehouder. Zo is toestemming niet meer nodig want dit ligt nu al vast in de overeenkomst. Dit is in detail uitgewerkt in artikel 10 van de algemene voorwaarden.
  • We hebben de wederzijdse rechten en plichten verhelderd. Zo ben je als zorgaanbieder zelf verantwoordelijk voor een juiste AGB-registratie. Je mag van ons verwachten dat wij zorgvuldig met je gegevens omgaan en de juiste informatie beschikbaar stellen aan de relevante partijen binnen de zorg.

Vragen?

Heb je vragen over de algemene voorwaarden van het AGB-register? Vul het contactformulier in en dan nemen we contact met je op. We helpen je graag verder.