AGB-register

Bijna alle zorgaanbieders in Nederland beschikken over een AGB-registratie. Bij elke AGB-registratie hoort een eigen unieke AGB-code. In alle administratieve processen binnen het zorgveld wordt deze AGB-code gebruikt als identificerende sleutel. In het AGB-register staat alle noodzakelijke (zorg)informatie om declareren en het afsluiten van contracten tussen zorgverzekeraars en zorgaanbieders mogelijk te maken. Ook is de informatie uit het AGB-register de basis voor zorgzoekers en zorgvinders voor verzekerden en patiënten. Vektis beheert het AGB-register.

  • Unieke AGB-code is identificerende sleutel in alle zorgprocessen
  • Zichtbaar en herkenbaar in de zorg
  • Alle AGB-administratie op 1 plek

AGB-code aanvragen

Ben je zorgaanbieder, dan heb je een AGB-registratie nodig om geleverde zorg te kunnen declareren. Deze registratie helpt je niet alleen bij het declareren, maar bij allerlei processen in de zorg. Je kunt deze registratie bij ons aanvragen mits je voldoet aan de vastgestelde criteria.

Wil je meer weten over het AGB-register? Of ben je starter in de zorg? Kijk dan hier.

AGB registratie wijzigen

Als er iets verandert in de dienstverlening, adresgegevens of werkrelaties, dan kan je hier de meeste gegevens eenvoudig zelf wijzigen op het moment dat het jou het beste uitkomt. Het enige dat je nodig hebt is een AGB-code en een Mijn Vektis-account.

Zoeken in het AGB-register

Wil je weten aan welke kwalificaties een bepaalde zorgverlener voldoet? In het AGB-register vind je van alle zorgverleners de bevoegdheden via kwalificaties en erkenningen. Deze informatie is van belang voor iedereen die zich bezighoudt met het doorverwijzen naar een andere zorgaanbieder, zorginkoop en -contractering. Ook staan er in het register algemene gegevens, zoals het vestigingsadres.

AGB Webzoeker

De AGB Webzoeker is de beste optie voor iedereen die snel een AGB-registratie wil opzoeken en gegevens van zorgaanbieders wil bekijken.

AGB Raadplegen

Zoek je veel en vaak naar zorgaanbieders in het AGB-register, dan is de dienst AGB Raadplegen de meest geschikte oplossing voor je. Door middel van een geautomatiseerde koppeling (API) beschik je doorlopend over actuele informatie uit het AGB-register. AGB Raadplegen is onderdeel van de AGB Services. Klik hier voor meer informatie en aansluiten op AGB Services.

“Van 57 dagen naar 7 minuten mede dankzij AGB Services”

Famed is specialist in medical factoring. Dat houdt in dat zij het administreren, factureren en innen van declaraties uit handen nemen van zorgaanbieders. Voorheen duurde het 57 dagen om klant te worden bij Famed. Sinds Famed het proces geautomatiseerd heeft kan het in minder dan een kwartier, onder meer dankzij een koppeling met het AGB-register van Vektis.

Frans Kloosterman is business developer bij Famed. “Een jaar geleden ontstond de droom om het proces dat een zorgaanbieder moet doorlopen voordat hij klant is bij Famed te automatiseren. We wilden het mogelijk maken om binnen een kwartier en via de website klant te worden. Dit proces nam voorheen maar liefst 57 dagen in beslag doordat er allerlei checks moeten plaatsvinden in openbare bronnen op het gebied van contracten, registraties en handtekeningen. Alle checks in de openbare bronnen en met banken vinden nu geautomatiseerd plaats. Ook met het AGB-register van Vektis. Dankzij een koppeling met AGB Services kunnen we nu in 1 oogopslag zien aan welke zorginstelling of -vestiging een zorgaanbieder is gekoppeld. Alleen doordat de klant zijn/haar AGB-ondernemingscode invoert op onze website. Met dit soort informatie is de overeenkomst zo opgesteld."

Lees meer

Meer weten? Marcel weet alles over het AGB-register.

030 8008 380

Naar het contactformulier

Marcel de Rouw Productmanager referentieproducten