Over Vektis

Vektis draagt bij aan goede zorg in Nederland. Vektis Streams biedt handige tools waarmee operationele processen tussen zorgverzekeraars, zorgverleners en overheden slimmer georganiseerd kunnen worden. Hiermee verminderen we de administratieve lasten en tegelijkertijd verzamelen we waardevolle data. Wij beschikken over een unieke database met alle declaratiedata in de zorg. Vektis Intelligence geeft op basis van deze data inzicht in het gebruik van zorg over de volle breedte.

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte blijven van al onze nieuwtjes? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

Governance

Vektis staat onder toezicht en leiding van een aantal gedreven, betrokken en deskundige mensen. We stellen de Raad van Commissarissen, directie en management graag voor.

Lees meer

Missie & visie

Onze missie is het leveren van heldere zorginzichten en slimme processen waardoor besluitvorming en uitvoering binnen de zorgmarkt effectief en efficiënt plaatsvindt. Het samenbrengen van gegevens en informatie levert partijen in de zorg een gemeenschappelijke informatiebron die krachtiger is dan een veelheid aan eigen informatiebronnen.

Lees meer

Datawarehouse

Vektis beschikt over een state-of-the-art datawarehouse. Hierin bewaren wij alle data over alle zorgdeclaraties in Nederland. Vektis Streams verzamelt de data en maakt deze toegankelijk. De data is vervolgens de brandstof waarop Vektis Intelligence draait; immers zonder data geen inzichten. Onze data is van hoge kwaliteit. Het is altijd betrouwbaar, herleidbaar, herhaalbaar en uniform.

Lees meer

Compliance & informatiebeveiliging

Declaratiedata bestaat uit privacygevoelige informatie. Het goed beveiligen van de data en het waarborgen van de privacy is dan ook onze eerste prioriteit. Wij werken altijd conform wet- en regelgeving, met name op het gebied van privacy en mededingingsrecht. We conformeren ons ook aan relevante standaarden op het gebied van informatiebeveiliging. Voor het beveiligd uitwisselen van gegevens met andere partijen maakt Vektis gebruik van een beveiligd dataportaal.

Lees meer

Het verhaal van Vektis

De zorg kent veel partijen en een complex zorgsysteem. Uiteindelijk draait alles echter om goede zorg voor mensen. Dat de mensen die zorg nodig hebben, zo adequaat en soepel mogelijk geholpen worden, zonder onnodige kosten. Daar willen wij aan bijdragen. We doen dit vanuit 2 labels: Vektis Streams en Vektis Intelligence. Zo kunnen wij onze dienstverlenging meer focus geven.

Lees meer