Over Vektis

Vektis draagt bij aan goede zorg in Nederland. Vektis Streams biedt handige tools waarmee operationele processen tussen zorgverzekeraars, zorgverleners en overheden slimmer georganiseerd kunnen worden. Hiermee verminderen we de administratieve lasten en tegelijkertijd verzamelen we waardevolle data. Wij beschikken over een unieke database met alle declaratiedata in de zorg. Vektis Intelligence geeft op basis van deze data inzicht in het gebruik van zorg over de volle breedte.

Governance

Vektis staat onder toezicht en leiding van een aantal gedreven, betrokken en deskundige mensen. We stellen de Raad van Commissarissen, directie en management graag voor.

Lees meer

Missie & visie

Onze missie is het leveren van heldere zorginzichten en slimme processen waardoor besluitvorming en uitvoering binnen de zorgmarkt effectief en efficiënt plaatsvindt. Het samenbrengen van gegevens en informatie levert partijen in de zorg een gemeenschappelijke informatiebron die krachtiger is dan een veelheid aan eigen informatiebronnen.

Lees meer

Datawarehouse

Vektis beschikt over een state-of-the-art datawarehouse. Hierin bewaren wij alle data over alle zorgdeclaraties in Nederland. Vektis Streams verzamelt de data en maakt deze toegankelijk. De data is vervolgens de brandstof waarop Vektis Intelligence draait; immers zonder data geen inzichten. Onze data is van hoge kwaliteit. Het is altijd betrouwbaar, herleidbaar, herhaalbaar en uniform.

Lees meer

Compliance & informatiebeveiliging

Declaratiedata bestaat uit privacygevoelige informatie. Het goed beveiligen van de data en het waarborgen van de privacy is dan ook onze eerste prioriteit. Wij werken altijd conform wet- en regelgeving, met name op het gebied van privacy en mededingingsrecht. We conformeren ons ook aan relevante standaarden op het gebied van informatiebeveiliging. Voor het beveiligd uitwisselen van gegevens met andere partijen maakt Vektis gebruik van een beveiligd dataportaal.

Lees meer

Werken bij Vektis

Werken bij Vektis, dat is je inzetten voor betere zorg in Nederland. De resultaten van ons werk komen regelmatig voorbij in het nieuws. En daar zijn we best trots op. Wij zoeken regelmatig innovatieve, ondernemende en betrokken professionals die onze organisatie komen versterken. Mogen we jou binnenkort de hand schudden tijdens een kennismakingsgesprek?

Lees meer

Het verhaal van Vektis

Onze ambitie is hét business intelligence centrum voor de zorg te zijn. Wij doen dit vanuit 2 labels: Vektis Streams en Vektis Intelligence. Zo kunnen wij onze dienstverlenging meer focus geven. In onderstaande vragen en antwoorden leggen we uit wat deze verandering voor jou betekent.

Lees meer