AGB wijzigen

Het is belangrijk dat je gegevens goed in het AGB-register staan. Je wilt namelijk zonder problemen declareren en goed vindbaar zijn in de zorgzoekers. 

Veranderingen in contactgegevens of waar je werkt kun je eenvoudig zelf wijzigen. Het enige dat je nodig hebt is een persoonlijke AGB-code of een AGB voor een onderneming en een Mijn Vektis-account.

Snel en makkelijk je AGB beheren

Je kunt met een Mijn Vektis-account veel gegevens van jouw AGB-registratie zelf wijzigen.

Account aanmaken
Vektis_Icoon_A14_RGB.svg

Hoe wijzig ik de gegevens van mijn AGB-registratie? 

Voor je zorgverlener AGB-code:


Lees hier meer over AGB-wijzigen zorgverlener

Voor de AGB-code van je onderneming:


Lees hier meer over AGB-wijzigen onderneming

Vektis_Icoon_A24_RGB.svg

Wijzig zelf via Mijn Vektis:

 • Adres (alleen bij een persoonlijke AGB-code)
 • E-mailadres
 • Telefoonnummer
 • Werkrelatie
 • Rol (met uitzondering van de rol 'eigenaar'. Eigenaarschap moeten wij kunnen controleren bij het Handelsregister)

Log in Mijn Vektis-account aanmaken

Vektis_Icoon_A32_RGB.svg

Andere wijzigingen doe je via het wijzigingsformulier

Je kunt niet alles zelf wijzigen in je Mijn Vektis-account. Je gebruikt dan het wijzigingsformulier. Hier zeg je wat je wilt wijzigen en stuur je een bewijsstuk op. Wij controleren dan of je het juiste bewijsstuk hebt voor de wijziging. 

Voor deze wijzigingen gebruik je het wijzigingsformulier: 

 • Erkenning & kwalificatie toevoegen of beëindigen – Stuur een bewijsstuk van je erkenning mee en welke kwalificatie je wilt toevoegen.
 • Eigenaarschap wijzigen – Stuur een uittreksel van de KvK mee waar de eigenaar op staat. 
 • Basisgegevens wijzigen – Zoals het wijzigen van je achternaam, geslacht of academische titel.

Je vindt het wijzigingsformulier in je Mijn Vektis-account bij AGB-wijzigen.  

Meer over Erkenningen & kwalificaties

Kwalificaties geven wij uit op basis van de erkenningen die je hebt. Heb je een nieuwe kwalificatie? Registreer je nieuwe specialisatie dan eerst bij je beroepsvereniging.

In veel gevallen nemen wij de erkenning automatisch over in jouw AGB-registratie. Hebben wij je erkenning niet automatisch overgenomen? Controleer dan eerst of je correct staat ingeschreven bij het kwaliteitsregister of de beroepsvereniging.

Stuur vervolgens het bewijs van inschrijving via het wijzigingsformulier. Zorg dat op het bewijsstuk de volgende gegevens staan: 

 • Jouw naam
 • Jouw specialisatie
 • Jouw registratienummer bij het kwaliteitsregister of beroepsvereniging
 • De datum van registratie

In AGB registratie & Controle zie je een volledig overzicht van alle criteria voor erkennignen en kwalificaties.

Let op: geef de volgende wijzigingen op de onderneming éérst door aan de KvK.

Deze gegevens nemen wij automatisch over in je AGB-code. Je past ze dus alleen aan bij de KvK: 

 • Adres - van onderneming en vestiging
 • Naam  - van onderneming of vestiging

Hieronder staan de gegevens die wij niet automatisch overnemen. Geef ze dus óók aan ons door nadat je het hebt gewijzigd bij de KvK.  

 • Nieuwe vestiging -  Als de nieuwe vestiging in de KvK staat, dan vul je het formulier voor een nieuwe vestiging in.
 • Eigenaarschap wijzigen – Stuur een uittreksel van de KvK mee waar de eigenaar op staat. 
 • Rechtstvorm en KvK nummer – Wij kunnen het KvK nummer en de rechtsvorm op een AGB-code niet wijzigen. Zijn deze wel gewijzigd? Vraag dan hier een nieuwe AGB-code aan. 
Vektis_Icoon_A38_RGB.svg

AGB-code beëindigen

Je beëindigt je AGB-code door het beëindigingsformulier in te vullen en te ondertekenen. Maak een scan of foto van het ondertekende formulier en stuur deze naar info@agbcode.nl.

AGB-code beëindigen

Vektis_Icoon_A36_RGB.svg

Indicatiesteller doorgeven voor zzp'ers in de wijkverpleging

Ben je zzp'er in de wijkverpleging met niveau 3 of  4? Geef dan je indicatiesteller aan ons door. Lees ook de veelgestelde vragen over indicatiestellers.

Indicatiesteller doorgeven

Vektis_Icoon_A17_RGB.svg

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het wijzigen of beëindigen van je AGB-code? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen over AGB. Staat jouw vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op via het contactformulier. Je krijgt dan binnen 5 á 10 werkdagen een reactie.

"Klaar is Kees"

Laura zorgt er onder meer voor dat alle gegevens van de organisatie, locaties en podotherapeuten goed geregistreerd staan bij de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP), Kamer van Koophandel en dus bij Vektis. Laura: “Dat luistert nauw, want als er een podotherapeut zorg heeft verleend op een locatie waar hij of zijn niet aan gekoppeld is, dan kunnen wij die zorg niet declareren. Ik heb online alle Innofeet locaties in het AGB-register gecontroleerd en waar nodig heb ik de gegevens aangepast. Al onze podotherapeuten zijn nu aan al onze locaties gekoppeld. Op die manier maakt het niet uit waar zij de zorg leveren; we kunnen het nu altijd declareren.”

Tijdswinst

Zoals vaak met nieuwe dingen, moest Laura wel even haar weg zien te vinden in de website. “Het bleek niet moeilijk en inmiddels bespaart het me zelfs tijd. En er wordt veel informatie opgeslagen, dus je hoeft niet steeds weer dezelfde gegevens in te voeren. Vroeger gaf ik alle wijzigingen per e-mail door aan Vektis. Naast het feit dat je dan te maken hebt met een doorlooptijd, wil je ook iedere wijziging zelf controleren. Het maakt me minder afhankelijk, ik kan gelijk door. Klaar is Kees.”
Met 40 podotherapeuten verzorgt Innofeet vanaf 60 locaties podotherapeutische zorg in de regio Zwolle.“ Van steunzolen tot de voetzorg voor diabetes patiënten, maar we doen ook van alles rondom voeten en sport. Denk aan schoeisel en zolen. We werken hiervoor bijvoorbeeld ook samen met fysiotherapeuten.” Lees meer

Veelgestelde vragen over AGB wijzigen

Kom je er niet uit? Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over AGB wijzigen, of ga naar onze support pagina