Inloggen en producten aanvragen

Niet alle producten van Vektis zijn openbaar, voor sommige producten moet je voor je kunt inloggen eenmalig toegang aanvragen. Op deze pagina leggen we per product uit hoe dat werkt. Een aantal producten zijn specifiek voor zorgverzekeraars en een aantal voor zorgaanbieders. Van welke producten wil je gebruik maken?

Teamleider servicedesk

Bekijk eerst de veelgestelde vragen of bel naar Daniël en zijn team.

Contact

Vanuit Vektis Streams bieden wij de bouwstenen en standaarden die je nodig hebt om de operationele zorgprocessen slim en efficiënter in te richten. Deze processen leveren waardevolle data op voor onze collega's van Vektis Intelligence.

 • Wachttijden registeren Wachttijden registeren

  Om de wachttijden voor een ggz-instelling of -aanbieder te registreren heb je een Vektis account nodig. Daarnaast moet je eenmalig toegang aanvragen tot de dienst. Voordat je hiermee aan de slag gaat, is het belangrijk te controleren of de registratie bij de AGB-code van de ggz aanbieder volledig en juist is. Zo niet, regel dit dan eerst.
  Twee dingen zijn hierbij van belang:

  1. Alle vestigingen waar je wachttijden voor wilt registeren staan in het AGB-register. Dit kan je checken in de AGB webzoeker.
  2. Het juiste e-mailadres staat bij de AGB-code van de onderneming geregistreerd. Deze is te wijzigen via het VECOZO-portaal (met een VECOZO-certificaat) en anders via onze wijzigingsformulier.

  Is alles rond de AGB-code in orde?

  • Maak dan een Vektis account aan. Gebruik hiervoor de knop Account aanmaken hieronder.
  • Vraag hier eenmalig toegang aan tot de dienst wachttijden registeren. Je ontvangt een geautomatiseerde e-mail als de toegang verleend is.
  • Log nogmaals in met je Vektis account. Gebruik hiervoor de knop Inloggen. Je kunt nu de wachttijden registeren.

  Meer weten? Bekijk de veelgestelde vragen of klik hier voor meer informatie.

 • AGB-webzoeker AGB-webzoeker
  1. Maak een Vektis-account aan, gebruik de knop Account aanmaken hieronder.
  2. Vraag éénmalig toegang aan tot de AGB-webzoeker: werk je bij een zorgverzekeraar of volmacht, stuur een e-mail naar accountbeheer@vektis.nl, in alle andere gevallen stuur je een e-mail naar referentieproducten@vektis.nl.
 • RIZ RIZ

  Wil je inloggen op RIZ (Raadpleging Integriteit Zorgaanbieders) dan moet je hier eerst eenmalig toegang voor aanvragen. Om dit account aan te kunnen laten maken is toestemming nodig van een bij ons bekende contactpersoon die werkt bij de zorgverzekeraar waar jij werkt. Deze contactpersoon stuurt een e-mail naar fb_accountbeheer@vektis.nl om de account voor iemand aan te vragen. Weet je niet wie de contactpersoon binnen jouw organisatie is, stuur ons dan zelf een mail.

 • TOG TOG
  1. Maak een Vektis-account aan. Maak hierbij gebruik van de knop Account aanmaken hieronder.
  2. Vraag éénmalig toegang aan tot TOG: werk je bij een zorgverzekeraar of volmacht, stuur een e-mail naar accountbeheer@vektis.nl, in alle andere gevallen stuur je een e-mail naar referentieproducten@vektis.nl.
 • IFM IFM
  1. Maak een Vektis-account aan. Maak hierbij gebruik van de knop Account aanmaken hieronder.
  2. Vraag éénmalig toegang aan tot IFM: werk je bij een zorgverzekeraar of volmacht, stuur een e-mail naar accountbeheer@vektis.nl, in alle andere gevallen stuur je een e-mail naar referentieproducten@vektis.nl.
 • FAGBU FAGBU
  1. Maak een Vektis-account aan. Maak hierbij gebruik van de knop Account aanmaken hieronder.
  2. Vraag éénmalig toegang aan tot het product: werk je bij een zorgverzekeraar of volmacht, stuur een e-mail naar accountbeheer@vektis.nl, in alle andere gevallen stuur je een e-mail naar referentieproducten@vektis.nl.
 • XML-bestanden en AGB specifieke selectiebestanden XML-bestanden en AGB specifieke selectiebestanden

  Wil je zelf rapportages maken met specifieke selectiebestanden uit AGB en ben je werkzaam bij een zorgverzekeraar? Stuur dan een mail naar intelligence@vektis.nl om een specifiek account hiervoor aan te vragen. Dit is uitsluitend voorbestemd aan zorgverzekeraars en volmachten.

 • AGB-Services AGB-Services

  De informatie uit AGB is ook beschikbaar voor andere organisaties dan zorgverzekeraars. Hiervoor zijn specifieke AGB services ontwikkeld. Wil je gebruikmaken van deze web services? Stuur dan een mail naar referentieproducten@vektis.nl

Als geen ander weten wij hoe we data moeten interpreteren. Vanuit Vektis Intelligence doen we betrouwbare uitspraken over het verleden en heden én geven we ramingen over het zorggebruik in de toekomst.

 • Praktijkspiegel (voor huisartsen) Praktijkspiegel (voor huisartsen)

  Sinds 18 december 2017 is het inlogproces voor de Praktijkspiegel veranderd. Voortaan is er niet meer één account per praktijk, maar kan iedere huisarts een eigen account aanmaken waarmee de Praktijkspiegel gedownload kan worden. Wij controleren in het AGB-register of de huisarts een actieve relatie heeft met een praktijk. Ben je waarnemend huisarts? Dan mogen we je geen toegang tot de praktijkgegevens verstrekken.

  Ben je een huisarts en heb je nog geen account? Maak dan eerst een persoonlijk Vektis-account. 

  Heb je al een account? Dan kun je direct inloggen in de Praktijkspiegel.

 • Vektis Intelligence (Zorgprisma) Vektis Intelligence (Zorgprisma)

  De inzichten op de online omgeving van Vektis Intelligence zijn niet vrij toegankelijk. Dit heeft te maken met de afscherming van concurrentiegevoelige informatie. Alleen geautoriseerde medewerkers van de volgende (zorg)partijen krijgen toegang tot de rapportages:

  • Zorgverzekeraars
  • Zorgkantoren
  • Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
  • Ziekenhuizen
  • Ggz-instellingen (let op: excl. wachttijden registreren)


  Wil je toegang tot de online omgeving van Vektis Intelligence? Stuur dan een e-mail naar intelligence@vektis.nl. Vermeld hierin je naam, telefoonnummer en de naam van de organisatie waar je werkt. Werk je bij een ggz-instelling of een ziekenhuis? Geef dan ook de AGB-code door. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Tip: Maak vóór het inloggen je browser compatibel, voor optimaal gebruik van de online omgeving van Vektis Intelligence.

Teamleider servicedesk

Bekijk eerst de veelgestelde vragen of bel naar Daniël en zijn team.

030 8008 380

Naar het contactformulier

Daniël van Dorst Teamleider servicedesk