Door een technische storing is het niet mogelijk om in te loggen. We werken zo snel mogelijk aan een oplossing. Excuses voor het ongemak.

Geestelijke gezondheidszorg

  • Unieke database met alle zorgdeclaraties uit Nederland
  • Centrale uitvraag wachttijden en praktijkinformatie

Welkom op de startpagina voor en over de geestelijke gezondheidszorg. Via deze pagina navigeer je gemakkelijk naar de beste inzichten binnen dit zorgdomein. Of dat nu algemene inzichten of publicaties zijn of inzichten waarmee je jouw ggz-instelling of praktijk kunt benchmarken met het landelijk beeld. Ook vind je hier informatie over de centrale uitvraag aanvullende gegevens praktijkinformatie ggz en de registratie van de wachttijden.

Inzichten over de geestelijke gezondheidszorg

Ben je geïnteresseerd in inzichten over de zorg? Vektis publiceert regelmatig feiten en cijfers over de geestelijke gezondheidszorg. Mooie voorbeelden hiervan zijn de factsheets over ambulantisering en EPA. Maar we publiceren ook inzichten over bijvoorbeeld integrale zorg, ouderenzorg of ziekenhuiszorg.

> Bekijk de inzichten over de geestelijke gezondheidszorg

Wachttijden ggz registreren

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) verplicht aanbieders van geestelijke gezondheidszorg sinds 1 januari 2018 om hun wachttijdgegevens maandelijks aan te leveren. Voorheen ging deze registratie via Vektis. Het aanleveren van die gegevens verloopt sinds 1 oktober 2022 via de NZa.

>Meer lezen over wachttijden ggz registreren

Vragenlijst ggz

Zorgverzekeraars vragen je ieder jaar om basisinformatie aan te leveren over je ggz-praktijk of -instelling. Om de administratie voor jou te beperken vragen we deze informatie vanaf nu nog maar 1 keer per jaar centraal uit. De aangeleverde informatie wordt automatisch gedeeld met alle relevante zorgverzekeraars. Het is belangrijk dat je de informatie vóór 1 juni van elk jaar controleert en aanvult. Dan kunnen zorgverzekeraars een passende overeenkomst met je sluiten en weten cliënten en verwijzers je goed te vinden. Je levert deze informatie aan via Vektis.

>Meer lezen over het invullen van de vragenlijst

GGZ Basis

Speciaal voor iedereen die werkzaam is in de ggz hebben wij een unieke online omgeving in ons portaal Zorgprisma: GGZ Basis. GGZ Basis biedt verdiepende landelijke en regionale informatie over de geestelijke gezondheidszorg.

Wat vind je in de GGZ Basis?

  • Spiegelinformatie kosten en volumes
  • Praktijkvariatie GGZ
  • EPA-vignettestudie
  • Uitkomsten de Monitor Basis GGZ
  • Wachttijden GGZ

De informatie op de online omgeving voor professionals is niet vrij toegankelijk. Alleen geautoriseerde medewerkers van ggz-instellingen hebben toegang tot de rapportages. 

Wil je toegang aanvragen tot GGZ Basis? Stuur dan een mail naar intelligence@vektis.nl