Geestelijke gezondheidszorg

  • Unieke database met alle zorgdeclaraties uit Nederland
  • Benchmark je ggz-instelling met landelijk beeld
  • Centrale uitvraag wachttijden en praktijkinformatie

Welkom op de startpagina voor en over de geestelijke gezondheidszorg. Via deze pagina navigeer je gemakkelijk naar de beste inzichten binnen dit zorgdomein. Of dat nu algemene inzichten of publicaties zijn of inzichten waarmee je jouw ggz-instelling of praktijk kunt benchmarken met het landelijk beeld. Ook vind je hier informatie over de centrale uitvraag aanvullende gegevens praktijkinformatie ggz en de registratie van de wachttijden.

Inzichten over de geestelijke gezondheidszorg

Ben je geïnteresseerd in inzichten over de zorg? Vektis publiceert regelmatig feiten en cijfers over de geestelijke gezondheidszorg. Mooie voorbeelden hiervan zijn de factsheets over ambulantisering en EPA. Maar we publiceren ook inzichten over bijvoorbeeld integrale zorg, ouderenzorg of ziekenhuiszorg.

> Bekijk de inzichten over de geestelijke gezondheidszorg

GGZ Basis en GGZ Plus

Speciaal voor iedereen die werkzaam is in de ggz hebben wij een unieke online omgeving: GGZ Basis en GGZ Plus. GGZ Basis biedt verdiepende landelijke en regionale informatie over de geestelijke gezondheidszorg. Ook de wachttijdinformatie vind je hier. In aanvulling hierop hebben wij samen met ggz-instellingen GGZ Plus ontwikkeld, waar je jouw ggz-instelling kunt benchmarken met vergelijkbare ggz-instellingen in Nederland.

Deze informatie is onmisbaar voor een feitelijke onderbouwing en evaluatie van je beleid en als voorbereiding op de zorgverkoop.

>Meer lezen over GGZ Basis en GGZ Plus

Wachttijden ggz registreren

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) verplicht aanbieders van geestelijke gezondheidszorg sinds 1 januari 2018 om hun wachttijdgegevens maandelijks te registreren bij Vektis. Wij zorgen ervoor dat je zo min mogelijk hoeft te regelen. In een paar stappen maak je een account aan en kun je elke maand gemakkelijk de wachttijdgegevens invoeren.

>Meer lezen over wachttijden ggz registreren

Vragenlijst ggz

Zorgverzekeraars vragen je ieder jaar om basisinformatie aan te leveren over je ggz-praktijk of -instelling. Om de administratie voor jou te beperken vragen we deze informatie vanaf nu nog maar 1 keer per jaar centraal uit. De aangeleverde informatie wordt automatisch gedeeld met alle relevante zorgverzekeraars. Het is belangrijk dat je de informatie vóór 1 juni van elk jaar controleert en aanvult. Dan kunnen zorgverzekeraars een passende overeenkomst met je sluiten en weten cliënten en verwijzers je goed te vinden. Je levert deze informatie aan via Vektis.

>Meer lezen over het invullen van de vragenlijst

Veelgestelde vragen over Geestelijke gezondheidszorg

Kom je er niet uit? Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over Geestelijke gezondheidszorg, of ga naar onze support pagina

We helpen je graag. Bekijk de meestgestelde vragen op onze support pagina.

Support