Bijeenkomsten Gemeentezorgspiegel

Samenwerking versterken, dat is één van de doelen van de Gemeentezorgspiegel. Ook voor de doorontwikkeling van de Gemeentezorgspiegel werken we het liefst samen met alle betrokken partijen. Alle wensen en ideeën vinden we belangrijk bij het bepalen van de toekomst van de Gemeentezorgspiegel. Samen maken we de Gemeentezorgspiegel.

Door het jaar heen organiseren we verschillende bijeenkomsten om nieuwe ontwikkelingen, updates en goede voorbeelden te delen en ook om gebruikerswensen, ideeën en feedback op te halen.

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte blijven van al onze nieuwtjes? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

Welke bijeenkomsten zijn er?

We organiseren verschillende soorten bijeenkomsten: een jaarlijkse Gemeentezorgspiegel evenement, workshops, demo’s en feedbackmomenten (reviews en refinements). Elk met hun eigen karakter. Zo sluiten de bijeenkomsten beter aan bij jouw wensen.

Jaarlijks Gemeentezorgspiegel evenement

Op donderdag 17 november heeft het evenement 'Data als bron voor een gezonder Nederland' plaatsgevonden. De bijeenkomst was een groot succes, met mooie verhalen van de aanwezige sprekers en leuke interacties tijdens de werksessies. Als u geïnteresseerd bent in de presentaties die gegeven zijn tijdens de bijeenkomst, kunt u deze opvragen via gemeentezorgspiegel@vektis.nl

visuele verslag evenement website.jpg

 

Open sessies

Bij de open sessies de verdiepen we ons in de lokale zorg- en ondersteuningsvraagstukken van gemeenten en de informatiebehoefte daarbij. We maken de koppeling met de Gemeentezorgspiegel en bekijken hoe data uit de Gemeentezorgspiegel kan helpen.

Workshops

Tijdens de workshops staan specifieke onderwerpen centraal en onderzoeken we met deelnemers hoe data ontsloten kan worden in de Gemeentezorgspiegel. Daarnaast geven we uitleg waar je cijfers kunt vinden over een bepaald onderwerp.

Demo’s

Laat je meenemen in (het verhaal van) de Gemeentezorgspiegel tijdens een van de maandelijkse demonstraties voor nieuwe gebruikers en andere geïnteresseerden.

Feedbackmomenten (reviews en refinements)

Schuif aan bij onze reviews. Om de twee weken presenteren we een deelproduct tijdens een review en kun je feedback geven. Of verken jouw idee of wens voor de doorontwikkeling tijdens een refinement.

Aanmelden of meer weten over de bijeenkomsten? Neem gerust contact op via Gemeentezorgspiegel@vektis.nl.

 

Bijeenkomsten Gemeentezorgspiegel: nuttig en inspirerend

Tijdens onze bijeenkomsten proberen we ook te inspireren. Daarnaast worden ook veel contacten gelegd om meer te leren van elkaar. Regelmatig delen we voorbeelden van het gebruik van de Gemeentezorgspiegel. Mooie voorbeelden hiervan zijn de presentaties van Data Fryslân en Kennispunt Twente. Zij lieten zien hoe zij de data uit de Gemeentezorgspiegel in de regio inzetten.

‘Leuk om te horen hoe anderen de Gemeentezorgspiegel gebruiken. Wij zijn nog maar net aangesloten en het is goed om zo inspiratie op te doen.’

‘Inspirerend om te horen hoe andere gemeenten gebruik maken van de Gemeentezorgspiegel. Onze gemeente is net aangesloten en we zijn nog zoekende naar de mogelijkheden. De presentaties zijn zeker helpend.’

Ook halen we regelmatig feedback en ideeën voor toekomstige bijeenkomsten op bij de aanwezigen. De belangrijkste redenen die wij vaak horen om aan te sluiten bij toekomstige bijeenkomsten zijn: ‘informeren over ontwikkelingen’ en ‘nieuwe functies en voorbeelden zien van toepassingen door gebruikers’. Andere veelgenoemde redenen: ‘doorgeven van eigen gebruikerswensen en feedback’ en ‘interactief uitwisselen van ervaringen’.

Een Gemeentezorgspiegelbijeenkomst is altijd de moeite waard!