Wij zijn op 2e Pinksterdag gesloten en telefonisch niet bereikbaar. Je leest hier meer over onze bereikbaarheid. Lees meer

Data uitlevering voor regionale samenwerking GGZ provincie Drenthe

In november heeft de Gemeentezorgspiegel een uitlevering van GGZ-data gedaan aan Proscoop en de GGD Drenthe ter ondersteuning van de ‘Data werkplaats mentale gezondheid in Drenthe’. 

Een van de doelen van de Datawerkplaats is de transformatie van zorg naar gezondheid aanjagen én ondersteunen via een domeinoverstijgend en integraal populatie-inzicht. Ze hanteren daarbij de benadering ‘data – duiden – dialoog – doen’ vanuit een data-omgeving dat is ontwikkeld door een samenwerking van professionals uit de keten, wetenschap en techniek. De datawerkplaats is een groeiende samenwerking van 15 partijen uit zorg, overheid, wetenschap en techniek.

 

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte blijven van al onze nieuwtjes? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

In de zomer is de Gemeentezorgspiegel aanwezig geweest bij een bijeenkomst van de ‘Datawerkplaats Mentale Gezondheid’. Tijdens deze bijeenkomst hebben wij een presentatie gegeven over de informatie die beschikbaar is binnen de Gemeentezorgspiegel. Samen is gekeken naar hoe deze informatie aan kan sluiten bij de onderwerpen waar de Datawerkplaats mee bezig is, bijvoorbeeld het inzichtelijk maken van trends en bijzonderheden op wijkniveau. Aan de enthousiaste reacties uit de werkgroep te horen gaat de Vektis data op een mooie manier gebruikt worden.

Deze data uitlevering bevat de volgende rapporten vanuit de Gemeentezorgspiegel:
•Ernstig psychiatrische aandoeningen (EPA) 
•Informatie op GGZ soort (basis, POH-GGZ, gespecialiseerde GGZ etc.)
•Farmaceutische kosten groepen (FKG) GGZ
•GGZ kosten en gebruik vanuit de Zorgverzekeringswet
Deze data uitlevering heeft plaats kunnen vinden omdat alle gemeenten in de regio zijn aangesloten op de Gemeentezorgspiegel en toegang hebben verleend aan Proscoop om de gegevens uit de Gemeentezorgspiegel in te kunnen zien.