De informatie over standaarden en codelijsten die op de webpagina’s wordt getoond kan tijdelijk op enkele punten verschillen van de informatie in de te downloaden documenten. De te downloaden documenten bevatten bij eventuele verschillen de juiste informatie. Wij werken er hard aan om te zorgen dat de informatie op de webpagina’s weer in lijn is met de informatie in de te downloaden documenten. Om op de hoogte te blijven van nieuw gepubliceerde documenten kunt u inschrijven via de "Schrijf je in voor alerts" knop voor onze tweewekelijkse emailing.

2 mogelijkheden om digitaal te declareren

Er zijn 2 mogelijkheden om digitaal te declareren:

  1. De software maakt een bestand aan en dat upload je in het Elektronisch Declaratie Portaal (EDP) van VECOZO. Om in te loggen op het EDP moet je bij VECOZO een persoonlijk certificaat aanvragen.
  2. De software heeft een automatische koppeling met VECOZO. Declaraties worden daarmee automatisch aan hen verstuurd. Om zo te kunnen werken heb je een VECOZO-certificaat nodig, waarmee de software geautoriseerd is deel te nemen aan het digitale berichtenverkeer.
Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte blijven van al onze nieuwtjes? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

Ben je zorgverlener?

Om de zorg die je hebt geleverd te kunnen declareren heb je software nodig waarmee de declaratie digitaal wordt aangemaakt. Zie de 2 opties die hierboven beschreven staan. Daarnaast heb je een AGB-code nodig én een VECOZO certificaat. Je AGB-code is jouw unieke identificerende sleutel, waarmee je jezelf kenbaar maakt in het digitale berichtenverkeer.

Lever je declaratiesoftware aan een zorgverlener?

Om jouw klanten de mogelijkheid te bieden digitaal te declareren dien je de juiste Vektis standaard te implementeren. Per zorgsoort zijn er declaratiestandaarden opgesteld. Zie hiervoor ons standaardenoverzicht.

We helpen je graag. Bekijk de meestgestelde vragen op onze support pagina.

Support