Ziekenhuiszorg

  • Het ziekenhuis waar je werkt benchmarken met het landelijk beeld
  • Inzichten gebaseerd op zorg geleverd door alle medisch-specialistische zorgaanbieders
  • Gesprekken voeren op basis van dezelfde betrouwbare cijfers

Welkom op de startpagina van Vektis Intelligence voor en over de medisch-specialistische zorg. Via deze pagina navigeer je gemakkelijk naar de beste inzichten binnen dit zorgdomein. Of dat nu algemene inzichten of publicaties zijn of inzichten waarmee je een ziekenhuis kunt benchmarken met het landelijk beeld.

Ziekenhuizen

Speciaal voor ziekenhuizen ontwikkelden wij een unieke online omgeving: MSZ Basis en MSZ Plus. MSZ Basis biedt landelijke en regionale informatie over de medisch-specialistische zorg en is kosteloos beschikbaar voor alle ziekenhuizen in Nederland. MSZ Plus geeft verdiepende informatie waarmee je het ziekenhuis waar je werkt kunt benchmarken met vergelijkbare ziekenhuizen in Nederland.
> Meer lezen over MSZ Basis en MSZ Plus

Revalidatiezorg

Werk je in een revalidatiecentrum en ben je op zoek naar antwoord op bijvoorbeeld onderstaande vragen, dan biedt de MSZ Plus variant voor revalidatie-instellingen uitkomst:

  • Wat is ons verzorgingsgebied in de regio en wat is ons marktaandeel?
  • Hoe ziet de tweedelijns patiëntstroom naar en vanuit ons revalidatiecentrum er uit?
  • Wat zijn de kenmerken en het zorggebruik van de patiënten in onze regio?

MSZ Plus maakt het mogelijk je instelling te benchmarken met vergelijkbare revalidatie- instellingen. Download de flyer voor meer informatie.

Zorginzichten

Ben je niet werkzaam in de medisch-specialistische zorg, maar wel geïnteresseerd in zorginzichten hierover? Vektis Intelligence publiceert regelmatig factsheets met informatie over de ziekenhuiszorg in Nederland. Daarnaast zijn er ook factsheets te vinden over bepaalde aandoeningen en patiëntgroepen.
> Bekijk de zorginzichten over de ziekenhuiszorg

"Vektis is de beste bron voor marktinformatie"

“Je hebt als ziekenhuis zicht op je eigen productie, maar niet op wat er om je heen gebeurt. Data over ontwikkelingen in de markt heb je echter ook nodig. En dan het liefst zo volledig mogelijk. Bijvoorbeeld om besluiten te kunnen nemen over het wel of niet aanbieden van bepaalde zorg of specialismen. Gelukkig zijn er partijen zoals Vektis die dit beeld wel kunnen verstrekken.” Rinco de Jong is als relatiemanager zorgverzekeraars verantwoordelijk voor zorgverkoop in het Dijklander Ziekenhuis en enthousiast gebruiker van de rapporten in MSZ Plus. “Vektis is de beste bron voor marktinformatie die er is en is de enige partij die alle declaratiedata heeft.”

Lees het verhaal van Rinco de Jong

We helpen je graag. Bekijk de meestgestelde vragen op onze support pagina.

Support