Kwaliteitsactie AGB

AGB-registraties van ondernemingen waarbij de Kamer van Koophandel-registratie (KvK) ontbreekt, worden per 31 maart 2021 beëindigd. Is dit op jouw registratie van toepassing, dan moet je actie ondernemen om te voorkomen dat je AGB-registratie wordt beëindigd. Wanneer er in de afgelopen 2 jaar nog gedeclareerd is op deze AGB-code, dan is er een mail en/of brief verzonden naar de betreffende onderneming, op basis van de gegevens die in het AGB-register vermeld staan.

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte blijven van al onze nieuwtjes? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in

Wat moet je doen?

Stuur een mail met een recent KvK-uittreksel naar info@agbcode.nl onder vermelding van opgave KvK-registratie. Wij voegen de KvK-registratie dan toe aan je AGB-registratie. In sommige gevallen ontbreekt ook het e-mailadres. In dat geval heb je een brief ontvangen i.p.v. een e-mail. Geef het e-mailadres in dezelfde mail als de KvK-registratie aan ons door. Let op: we tonen dit e-mailadres bij de openbare informatie van uw onderneming.

Uitzonderingen

Er zijn een aantal uitzonderingen op de verplichting tot het registreren van een KvK-nummer bij een AGB-registratie: 

  • SCEN-artsen en huisartsen die in bepaalde provincies van België of deelstaten van Duitsland gevestigd zijn hebben een ontheffing KvK.
  • Ondernemingen met kwalificatie 6701 netwerk dementie en 9803 zorgverzekeraars.

Is een van deze uitzondering op jouw onderneming van toepassing en heb je toch een brief of e-mail ontvangen van ons over dit onderwerp, laat ons dit dan weten via een mail aan info@agbcode.nl onder vermelding van opgave KvK-registratie

Reageer voor 26 maart 2021

Per 31 maart 2021 beëindigen wij alle AGB-codes zonder geldige KvK-erkenning. Controleer dus snel op de webzoeker of uw KvK-nummer juist geregistreerd staat, en stuur een mail aan aan info@agbcode.nl onder vermelding van opgave KvK-registratie indien uw AGB-code niet juist geregistreerd staat.

Maak je geen gebruik meer van je AGB-registratie, beëindig deze dan via dit formulier.

Kwaliteitsacties

De registratie van een juist KvK- nummer bij de AGB-registratie van een onderneming is verplicht om de onderneming te identificeren. Is je onderneming in het buitenland geregistreerd, dan is in veel gevallen de registratie in een buitenlands handelsregister ook voldoende.

Vanuit de historie is er een klein aantal ondernemingen in het AGB-register bij welke het KvK-nummer nooit geregistreerd is. Voor het achterhalen van deze KvK-nummers zijn er al meerdere acties geweest, omdat de registratie verplicht is voor het behouden van de AGB-code.