AGB-wijzigen onderneming

Het is belangrijk dat je de gegevens van de AGB-registratie up-to-date houdt. Je bent dan goed vindbaar in de zorggidsen en het is belangrijk voor het declareren van zorg. Hiermee draag je bij aan goede zorg voor iedereen in Nederland en minder administratieve lasten voor jou. 

Je kunt met een Mijn Vektis-account veel gegevens bij de AGB-registratie van je onderneming zelf wijzigen. Je leest hier hoe je dat doet.  

Snel en makkelijk je AGB beheren

Je kunt met een Mijn Vektis-account veel gegevens van jouw AGB-registratie zelf wijzigen.

Inloggen/Account aanmaken

Om wijzigingen te doen op de AGB-registratie van je onderneming moet de AGB-code actief zijn. De AGB-code mag dus geen einddatum hebben. Is de AGB-code van je onderneming niet meer actief? Dan heropen je die eerst via het aanvraagformulier.

Account aanmaken 

Je kan de gegevens op de AGB-code van je onderneming wijzigen of je nou zelf een AGB-code hebt of niet. Als je al een persoonlijke AGB-code als zorgverlener hebt dan maak je eerst een Mijn Vektis-account voor die AGB-code. 

Wel een persoonlijk account?

Als je al een Mijn Vektis-account hebt voor je persoonlijke AGB-code, dan kun je met datzelfde account de gegevens van de onderneming wijzigen. Je moet dan wel eerst de onderneming koppelen en het product voor AGB-wijzigen onderneming toevoegen. Dit doe je met de volgende stappen: 

 1. Je logt in op jouw Mijn Vektis-account.  
 2. Je koppelt de onderneming door toegang aan te vragen. Wanneer je de AGB-code in de pop-up van de onderneming hebt ingevuld wordt er een verzoek naar de autorisatiebeheerder verstuurd. Die moet jouw aanvraag dan goedkeuren. Je krijgt bericht van ons wanneer dat is gebeurd. 
  Koppelen onderneming MV.png
 3. Wanneer de aanvraag door de autorisatiebeheerder is goedgekeurd, vraag je autorisatie voor het product AGB wijzigen onderneming aan. Er wordt nu weer een verzoek tot goedkeuring naar de autorisatiebeheerder van de onderneming gestuurd. Je ontvangt bericht wanneer de aanvraag voor het product is goedgekeurd.  
 4. Log opnieuw in. 

Je kan nu wijzigingen doen in de AGB-registratie van de onderneming.

Geen persoonlijk account? 

Als je geen persoonlijke AGB-code hebt, dan maak je alleen een account aan voor je onderneming. 

 1. Je maakt een Mijn Vektis-account aan voor de onderneming. Wanneer je het account hebt aangevraagd wordt er een verzoek van goedkeuring naar de autorisatiebeheerder gestuurd. Die moet jouw aanvraag dan goedkeuren. Wanneer de autorisatiebeheerder jouw aanvraag heeft goedgekeurd, ontvang je van ons een mail om je account te activeren.
 2. Wanneer je jouw account hebt geactiveerd, voeg je het product AGB wijzigen onderneming toe aan je account. Je kan nu wijzigingen doen in de AGB-registratie van de onderneming. 

Meerdere ondernemingen onder één account 

Je kunt wanneer je maar één onderneming hebt gekoppeld direct aan de slag met het wijzigen van de gegevens. Zijn er meerdere ondernemingen gekoppeld aan het account, dan krijg je, na het inloggen, een lijst met de ondernemingen die gekoppeld zijn aan je account. Hier selecteer je één van de gekoppelde ondernemingen. Je komt dan op het Vektis dashboard. Daar kan je dan aan de slag voor de geselecteerde onderneming. Door op de tegel voor AGB wijzigen onderneming te klikken, kom je in de applicatie AGB Wijzigen onderneming en kan je de AGB-gegevens van de onderneming wijzigen 

Gegevens wijzigen

Je kunt zelf de gegevens wijzigen van jouw onderneming met een account, wanneer je het product AGB-wijzigen onderneming hebt gekoppeld. Om te wijzigen log je in, vervolgens selecteer je het product AGB wijzigen onderneming voor de onderneming waar je wijzigingen voor wilt doen.  

Contactgegevens

Je kunt zelf de contactgegevens van je onderneming wijzigen. Je doet dit zo: 

 1. Klik op het potlood icoon bij de contactgegevens. 
 2. Vul vervolgens de nieuwe gegevens in. 
 3. Bevestig de wijziging door op opslaan te klikken. 

Je hebt de gegevens nu aangepast, je ziet nu ook de aangepaste gegevens in jouw account. 

Nieuwe medewerker toevoegen

Komt er een nieuwe medewerker in dienst en heeft die medewerker al een persoonlijke AGB-code? Voeg deze medewerker dan ook toe aan de werkrelaties van uw onderneming. Dat doe je zo:  

 1. Klik op 'werkzaam bij relatie' toevoegen. 
 2. Selecteer de juiste vestiging
 3. Zoek de nieuwe medewerker op naam of op AGB-code
 4. Voeg de medewerker toe. 
 5. Selecteer de rol bij de onderneming. Je kunt kiezen uit: Werkzaam als ZZP'er/gedetacheerd, in loondienst, vrijgevestigd (MTO getekend) & waarnemer (wanneer je een eigenaar wilt toevoegen doe je dit via het mutatieformulier, stuur dan ook een uittreksel van de KvK mee).
 6. Voeg het zorgaanbod toe. Hierbij geef je aan welke kwalificaties de medewerker toe gaat passen. 
 7. Selecteer de startdatum.  

Je hebt nu een nieuwe medewerker toegevoegd aan de AGB-registratie van jouw onderneming.  

Medewerker uitdienst melden

Gaat er een medewerker uitdienst? Beëindig dan ook de werkrelatie in het AGB-register:

 1. Klik op het stopicoon achter de werkrelatie.
 2. Selecteer de datum uitdienst. 

De werkrelatie met de medewerker is nu beëindigd.  

Wanneer zijn de wijzigingen zichtbaar? 

Je ontvangt altijd de volgende dag een mail met een overzicht van de AGB-registratie wanneer je een wijziging doet. Wanneer deze mail hebt ontvangen is de wijziging ook zichtbaar in het openbare register. Het kan uiterlijk een week duren voor de zorgverzekeraar de gegevens hebben overgenomen, hou hier rekening mee met het indienen van declaraties.  

Deze gegevens wijzig je niet via Mijn Vektis

Basisgegevens van de onderneming nemen wij over uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Denk hierbij aan de handelsnaam en het adres (post- én bezoekadres). Als je deze gegevens wilt wijzigen doe je dat dus eerst bij de Kamer van Koophandel, dan regelen wij dat ook je AGB-registratie wordt bijgewerkt. 

De rechtsvorm of het KvK nummer van je onderneming kunnen wij niet wijzigen in de AGB-registratie van je onderneming. Je moet dan een nieuwe AGB-code voor je onderneming aanvragen. Dit doe je hier, vermeld bij het doen van de aanvraag dat het om een rechtsvormwijziging gaat.  

Wijzigen via het mutuatieformulier

Wanneer je de registratie van het eigenaarschap wilt aanpassen, dan doe je dat via het mutatie formulier. Wij moeten dit namelijk controleren voordat wij wijzigingen kunnen doorvoeren. Stuur hierbij daarom ook een uittreksel van de Kamer van Koophandel mee. 

Ook als je de naam van de onderneming in het AGB-register wilt aanpassen doe je dat via het mutatieformulier. 

Voor alle wijzigingen via het mutatieformulier krijg je bericht wanneer de wijziging is uitgevoerd. 

Ook handig!

Met een druk op de knop kan je een overzicht van alle werkrelaties met de onderneming downloaden. Op deze manier kan je makkelijk de AGB-registratie met de eigen administratie vergelijken.