AGB-wijzigen zorgverlener

Het is als zorgverlener belangrijk dat je gegevens correct in het AGB-register staan. Je wilt namelijk zonder problemen kunnen declareren.  

Je kunt met een Mijn Vektis-account veel gegevens van jouw AGB-registratie zelf wijzigen. Je leest hier hoe je dat doet. 

Snel en makkelijk je AGB beheren

Je kunt met een Mijn Vektis-account veel gegevens van jouw AGB-registratie zelf wijzigen.

Inloggen/Account aanmaken

Om wijzigingen te doen op jouw AGB-registratie moet jouw AGB-code actief zijn. Is jouw AGB-code niet meer actief? Dan heropen je die eerst via het aanvraagformulier.

Gegevens wijzigen

Om de gegevens op jouw AGB-registratie te wijzigen heb je eerst een account nodig. Deze kan je hier aanvragen, als je al een account hebt log je hier in. Om de gegevens te wijzigen klik je op 'Mijn zorgverlener AGB-gegevens beheren', je komt vervolgens op een overzicht van je AGB-registratie. Hier voer je de wijzigingen uit.  

agb wijzigen MV.png

Contactgegevens

Je kunt zelf de contactgegevens op jouw AGB-registratie wijzigen. Dit doe je zo:

 1. Klik op het potlood icoon bij de contactgegevens. 
 2. Vul vervolgens de nieuwe gegevens in. 
 3. Bevestig de wijziging door op opslaan te klikken. 

Je hebt de gegevens nu aangepast, je ziet nu ook de aangepaste gegevens in jouw account. Je contactgegevens worden niet getoond in het openbare register.  

Nieuwe werkrelatie toevoegen

Bij relaties zie je welke werkrelaties je nu hebt en welke je hebt gehad in het AGB-register. Hier kun je ook een nieuwe werkrelatie toevoegen: 

 1. Klik op werkzaam-bij-relatie toevoegen
 2. Klik op 'selecteer een vestiging'
 3. Zoek de onderneming op naam of AGB-code. 
 4. Selecteer de vestiging waar je werkzaam bent
 5. Selecteer de rol bij de onderneming. Je kunt kiezen uit: Werkzaam als ZZP'er/gedetacheerd, in loondienst, vrijgevestigd (MTO getekend) & waarnemer (wanneer je een eigenaar wilt toevoegen doe je dit via het mutatieformulier, stuur dan ook een uittreksel van de KvK mee).
 6. Voeg het zorgaanbod toe. Hierbij geef je aan welke van je specialisaties je gaat toepassen.
 7. Geef de startdatum van je dienstverband aan. 

Je hebt nu een nieuwe werkrelatie toegevoegd aan je AGB-registratie. 

Oude werkrelatie beëindigen

Als je ergens uit dienst gaat, dan geef je dat ook aan in het AGB-register. Zo kan er niet meer op jouw naam gedeclareerd worden door jouw oude werkgever: 

 1. Klik op het stop icoontje naast de werkrelatie die je wilt beëindigen
 2. Vul de einddatum in van de werkrelatie

Let wel op, om een actieve AGB-code te hebben moet er altijd een actieve werkrelatie zijn in het AGB-register (m.u.v. PGB verpleegkundigen & basisartsen). Heb je een nieuwe werkrelatie, zorg dan dat je deze toevoegt voor je de oude beëindigt. Als je geen andere werkrelatie hebt, dan beëindig je jouw AGB-code via het beëindigingsformulier.  

Wanneer zijn de wijzigingen zichtbaar? 

Je ontvangt altijd de volgende dag een mail met een overzicht van de AGB-registratie wanneer je een wijziging doet. Wanneer deze mail hebt ontvangen is de wijziging ook zichtbaar in het openbare register. Het kan uiterlijk een week duren voor de zorgverzekeraar de gegevens hebben overgenomen, houd hier rekening mee bij het indienen van declaraties.

Deze gegevens wijzig je niet via Mijn Vektis

Het is niet mogelijk om al je gegevens zelf te wijzigen via een Mijn Vektis-account. 

Kwalificaties

Kwalificaties geven wij uit op basis van de erkenningen die je hebt. De erkenningen regel je bij een kwaliteitsregister of beroepsvereniging. In het Registratie en Controle-document vind je een uitgebreid overzicht van alle erkenningen in AGB. Heb je een nieuwe kwalificatie? Registreer deze dan eerst bij je beroepsvereniging, in veel gevallen nemen wij de erkenning automatisch over in jouw AGB-registratie. Dan moet je alleen nog zelf het zorgaanbod toevoegen aan je werkrelaties. 

Hebben wij je erkenning niet automatisch overgenomen? Controleer dan eerst of je correct staat ingeschreven bij het kwaliteitsregister of de beroepsvereniging. Stuur vervolgens het bewijs van inschrijving via het mutatieformulier, deze vind je onderaan de pagina. Zorg dat op het bewijsstuk de volgende gegevens staan: 

 • Jouw specialisatie
 • Jouw registratienummer bij het kwaliteitsregister of beroepsvereniging
 • De datum van registratie

Je krijgt bericht van ons wanneer de wijziging is verwerkt. 

Eigenaarschap onderneming 

Wil je doorgeven dat je de eigenaar bent van een onderneming? Dan doe je dat ook via het mutatieformulier. Stuur hierbij ook een uittreksel van de Kamer van Koophandel mee.