"Klaar is Kees"

Laura te Molder werkt als administratief medewerkster bij podotherapeutische zorgaanbieder Innofeet. Sinds eind 2020 is het mogelijk om bij Vektis zelf je AGB-registratie te wijzigen. Laura: “Ik ben zo iemand die dat gelijk probeert. Want alles wat je zelf kunt doen, daar heb je ook zelf de controle over.”

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte blijven van al onze nieuwtjes? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

Laura zorgt er onder meer voor dat alle gegevens van de organisatie, locaties en podotherapeuten goed geregistreerd staan bij de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP), Kamer van Koophandel en dus bij Vektis. Laura: “Dat luistert nauw, want als er een podotherapeut zorg heeft verleend op een locatie waar hij of zijn niet aan gekoppeld is, dan kunnen wij die zorg niet declareren. Ik heb online alle Innofeet locaties in het AGB-register gecontroleerd en waar nodig heb ik de gegevens aangepast. Al onze podotherapeuten zijn nu aan al onze locaties gekoppeld. Op die manier maakt het niet uit waar zij de zorg leveren; we kunnen het nu altijd declareren.”

Tijdswinst

Zoals vaak met nieuwe dingen, moest Laura wel even haar weg zien te vinden in de website. “Het bleek niet moeilijk en inmiddels bespaart het me zelfs tijd. En er wordt veel informatie opgeslagen, dus je hoeft niet steeds weer dezelfde gegevens in te voeren. Vroeger gaf ik alle wijzigingen per e-mail door aan Vektis. Naast het feit dat je dan te maken hebt met een doorlooptijd, wil je ook iedere wijziging zelf controleren. Het maakt me minder afhankelijk, ik kan gelijk door. Klaar is Kees.”
Met 40 podotherapeuten verzorgt Innofeet vanaf 60 locaties podotherapeutische zorg in de regio Zwolle.“ Van steunzolen tot de voetzorg voor diabetes patiënten, maar we doen ook van alles rondom voeten en sport. Denk aan schoeisel en zolen. We werken hiervoor bijvoorbeeld ook samen met fysiotherapeuten.”