Wij zijn op 2e Pinksterdag gesloten en telefonisch niet bereikbaar. Je leest hier meer over onze bereikbaarheid. Lees meer

"Veel eindgebruikers afhankelijk van standaarden"

Zorgaanbieders moeten zich focussen op het leveren van goede zorg en zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan administratie. Gelukkig bestaan er partijen zoals Promeetec, die zorgaanbieders hierbij helpen. Promeetec bouwt en levert declaratiesoftware aan zorgaanbieders. Zij maken daarbij gebruik van de declaratiestandaarden van Vektis Streams. Naast software biedt Promeetec ook advies, opleidingen en declaratieservices aan.

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte blijven van al onze nieuwtjes? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

Irma Kriesel is kwaliteitsfunctionaris bij Promeetec. Kriesel: “Wij bieden laagdrempelige software aan waarmee zorgaanbieders hun declaraties simpel en snel kunnen indienen bij zorgverzekeraars. Volledig uitbesteden aan ons is ook mogelijk. In dat geval regelen wij alles rondom het declareren van A tot Z. We doen dat voor grote en kleine aanbieders van zorg: van zorggroep tot hulpmiddelenleverancier en van zelfstandig behandelcentrum tot tandarts. Maar ook multinationals maken gebruik van onze declaratieservice."

"Om de software te bouwen en up-to-date te houden maken wij veelvuldig gebruik van de standaarden op vektis.nl. Wijzigt een standaard, codelijst of prestatiecode, dan voeren wij dat door in onze software. Op die manier beschikt onze klant altijd over een bijgewerkte versie, want bij het opstarten van de software worden updates direct opgehaald.”

Promeetec en Vektis opereren in een wereld waarin veel geld omgaat. “We werken allebei met privacygevoelige informatie zoals behandelgegevens. Dan mag je gewoon geen steken laten vallen. Gelukkig gaat Vektis zeer zorgvuldig te werk. Dat maakt Vektis tot een betrouwbare leverancier voor ons. En dat is een geruststellende gedachte, want heel veel partijen zijn als eindgebruiker afhankelijk van de producten van Vektis Streams.
In onze software hebben wij de standaarden van Vektis Streams geïmplementeerd. Zorgaanbieders zien begrijpelijke vertalingen van de codes die daarbij horen. Om een voorbeeld te geven: in een standaard staat de code 01 voor man en 02 voor een vrouwelijke cliënt. Gebruikers van onze software zien man of vrouw staan, niet 01 of 02."

"Promeetec en Vektis opereren in een wereld waarin je gewoon geen steken kunt laten vallen." - Irma Kriesel

"Naast het gebruik van de standaarden maken wij ook gebruik van andere Vektis Streams producten. Zoals het AGB-register, wanneer we een AGB-code van een zorgaanbieder moeten checken. En de TOG-webzoeker, waarin actuele informatie over zorgtarieven en -prestaties te vinden is. Aan de labels Vektis Streams en Vektis Intelligence moesten we overigens wel even wennen. Toch blijkt die onderverdeling juist heel waardevol. Ik ben ook zeer gecharmeerd van de nieuwe website van Vektis. Vooral het verhaal achter jullie merkstijl en kleuren (red. huidskleuren) inspireert.”