Wijzigingen standaarden en referentieproducten

Veranderingen in wet- en regelgeving kunnen aanleiding geven om wijzigingen door te voeren in declaratiestandaarden of referentieproducten. Maar er zijn ook andere redenen denkbaar om een wijziging voor te stellen. Zie jij aanleiding voor een wijziging, laat het ons dan weten. Een wijzigingsaanvraag legt altijd dezelfde ’behandelroute’ af.

Impact

De impact van een wijziging is vaak groter dan je op het eerste oog denkt. Systemen van zorgverzekeraars moeten aangepast worden, de wijziging moet geïmplementeerd en onder de aandacht gebracht worden, enzovoort. Daarom worden wijzigingsverzoeken uitgebreid beoordeeld.

Wijzigingsaanvragen voor standaarden worden beoordeeld door zorgverzekeraars, softwareleveranciers en zorgkoepels. Zorgverzekeraars beoordelen ook de aanpassingen aan referentieproducten, zoals het AGB Register. Leveranciers van hulpmiddelen en zorgverzekeraars beoordelen samen de voorgestelde wijzigingen voor hulpmiddelenregistraties.

Wil je een wijziging doorgeven? Download dan het wijzigingsformulier hiernaast. En stuur deze ingevuld naar wijzigingenbeheer@vektis.nl.

Wil je een wijziging doorgeven in de registratie van een zorgaanbieder in het AGB register? Neem dan contact op met onze servicedesk via info@agbcode.nl of bel naar 030-8008 380.