AGB Services

Wil je optimaal gebruikmaken van de data in het AGB-register? Kies dan voor AGB Services! Met AGB Services bieden we oplossingen voor het slim inrichten van de administratieve processen in de zorg. Elke organisatie in de zorg heeft de mogelijkheid direct te koppelen met het AGB-register.

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte blijven van al onze nieuwtjes? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

AGB Raadpleegdienst

De AGB Raadpleegdienst maakt onderdeel uit van de AGB Services. Het is een machine-to-machine koppeling waarmee je heel gemakkelijk het AGB-register kunt raadplegen. Zo beschik je snel en efficiënt over de meest actuele gegevens bij een AGB-registratie. Met de AGB Raadpleegdienst bekijk je de basisinformatie van de onderneming, vestiging en zorgverlener, de onderlinge relaties en gewijzigde AGB-codes.

AGB Services gebruiken

Maakt jouw organisatie nog geen gebruik van AGB Services en wil je dit wel graag? Stuur dan een mail naar referentieproducten@vektis.nl.

Informatie uit het AGB-register wordt kosteloos beschikbaar gesteld. Het is wel nodig hier een overeenkomst voor af te sluiten. Deze overeenkomst verwijst ook naar de doelbinding zoals deze is verwoord in artikel 3 van de algemene voorwaarden.

Kwaliteit kerngegevens meer dan 98% correct

AGB Services werkt vraaggericht. De AGB-code is daarbij altijd de unieke sleutel en het AGB-register de bron. In het AGB-register zijn ondernemingen, vestigingen en zorgverleners zichtbaar. Het AGB-register bevat koppelingen met authentieke bronnen, zoals het Handelsregister, het BIG-register en verschillende (kwaliteits)registers van beroepsorganisaties. De registratie in AGB is hierdoor zeer actueel en de kwaliteit van de kerngegevens is in meer dan 98% van de gevallen correct.

"Dit is waar AGB Services voor gemaakt is"

Zorgweb is in 2000 begonnen met het vergelijkbaar maken van zorgverzekeringen door het verzamelen en verwerken van voorwaarden en premies. Dat is inmiddels uitgebreid met data over zorgaanbieders. Door die data met elkaar te combineren is het mogelijk om in kaart te brengen hoe bepaalde zorg in jouw verzekering gedekt is en wie deze zorg aanbiedt in jouw postcodegebied. Voor dit laatste deel van de puzzel gebruiken wij data van Vektis uit AGB Services. Om precies te zijn, uit AGB Raadplegen.” Aan het woord is Joost Wijnberger, commercieel manager bij Zorgweb.

Collega Gert Maliepaard, projectmanager bij Zorgweb, vult aan. “Voorheen namen wij bij Vektis hiervoor de FAGBX-bestanden af. Toen moest alles iedere maand handmatig verwerkt worden. Nu het geautomatiseerd gaat via AGB Raadplegen is het leven er een stuk eenvoudiger op geworden. De grootste uitdaging was om de koppeling te leggen tussen onze eigen database en AGB Raadplegen, om zo met 1 initiële import onze database te vullen. Met behulp van de door Vektis aangeleverde documentatie bleek dit koppelen relatief eenvoudig. We halen nu wekelijks een compleet overzicht met wijzigingen binnen van alle zorgaanbieder, inclusief informatie over de zorg die zij leveren en sinds de zomer van 2018 ook de ggz wachttijden. We verwerken dit direct in onze dataset, die wij vervolgens weer uitleveren aan onze klanten.”

 

"Het koppelen van onze database met AGB Raadplegen bleek relatief eenvoudig." - Zorgweb

Wijnberger: “De AGB-code is een unieke sleutel en daarmee kunnen we de match maken tussen de zorgaanbieders die een zorgverzekeraar gecontracteerd heeft en de zorgaanbieders met al zijn kwalificaties en erkenningen die in de database van Vektis zit. Vektis is een neutrale partij en de AGB-code vergemakkelijkt die matching enorm.”

Vektis juicht deze ontwikkeling en het gebruik van informatie uit AGB door Zorgweb toe. Marcel de Rouw: "Zorgweb levert een substantiële bijdrage aan het gidsen van zorg en baseert zich daarbij op het AGB-register als bron. Dit is waar AGB Services voor gemaakt is: het toegankelijk maken van informatie uit het AGB-register. Natuurlijk wel binnen de gestelde kaders."

Wijnberger: "Niet iedereen realiseert zich het belang van een goede registratie en matching voor de diverse toepassingen en de mate van het gebruik. Miljoenen mensen, consumenten op zoek naar de beste zorg en best passende zorgverzekering, maken jaarlijks gebruik van de data en vergelijkingen die Zorgweb levert aan websites zoals Independer. En daarmee zijn er dus ook miljoenen gebruikers van de data van Vektis."

Lees meer