AGB-registraties van ondernemingen waarbij de Kamer van Koophandel-registratie (KvK) ontbreekt, zijn per 31 maart 2021 beëindigd. Is je AGB-code beëindigd vanwege deze kwaliteitsactie, maar wil je de AGB-code blijven gebruiken? Laat dan je AGB-registratie heropenen. Kijk op https://www.vektis.nl/kwaliteitsactie-agb voor meer informatie hierover. Lees meer

AGB Services

Wil je optimaal gebruikmaken van de data in het AGB-register? Kies dan voor AGB Services! Met AGB Services bieden we oplossingen voor het slim inrichten van de administratieve processen in de zorg. Elke organisatie in de zorg heeft de mogelijkheid direct te koppelen met het AGB-register.

Meer weten?

Neem dan contact met ons op.

Support

AGB Raadpleegdienst

De AGB Raadpleegdienst maakt onderdeel uit van de AGB Services. Het is een machine-to-machine koppeling waarmee je heel gemakkelijk het AGB-register kunt raadplegen. Zo beschik je snel en efficiënt over de meest actuele gegevens bij een AGB-registratie. Met de AGB Raadpleegdienst bekijk je de basisinformatie van de onderneming, vestiging en zorgverlener, de onderlinge relaties en gewijzigde AGB-codes.

AGB Services gebruiken

Maakt jouw organisatie nog geen gebruik van AGB Services en wil je dit wel graag? Stuur dan een mail naar referentieproducten@vektis.nl.

Informatie uit het AGB-register wordt kosteloos beschikbaar gesteld. Het is wel nodig hier een overeenkomst voor af te sluiten. Deze overeenkomst verwijst ook naar de doelbinding zoals deze is verwoord in artikel 3 van de algemene voorwaarden.

Kwaliteit kerngegevens meer dan 98% correct

AGB Services werkt vraaggericht. De AGB-code is daarbij altijd de unieke sleutel en het AGB-register de bron. In het AGB-register zijn ondernemingen, vestigingen en zorgverleners zichtbaar. Het AGB-register bevat koppelingen met authentieke bronnen, zoals het Handelsregister, het BIG-register en verschillende (kwaliteits)registers van beroepsorganisaties. De registratie in AGB is hierdoor zeer actueel en de kwaliteit van de kerngegevens is in meer dan 98% van de gevallen correct.

"Dit is waar AGB Services voor gemaakt is"

Zorgweb verzamelt, koppelt en bewerkt zorgdata en maakt deze informatie vergelijkbaar en toegankelijk. Zij doen dit bijvoorbeeld voor vergelijkingswebsites zoals Independer en de Consumentenbond, en ook voor de zogenaamde zorgzoekers van verzekeraars. Hiervoor combineren zij data uit externe bronnen: van zorgverzekeraars, Mediquest, zorgkaartnederland.nl en Vektis.

Aan het woord is Joost Wijnberger, commercieel manager bij Zorgweb. "Zorgweb is in 2000 begonnen met het vergelijkbaar maken van zorgverzekeringen door het verzamelen en verwerken van voorwaarden en premies. Dat is inmiddels uitgebreid met data over zorgaanbieders. Door die data met elkaar te combineren is het mogelijk om in kaart te brengen hoe bepaalde zorg in jouw verzekering gedekt is en wie deze zorg aanbiedt in jouw postcodegebied. Voor dit laatste deel van de puzzel gebruiken wij data van Vektis uit AGB Services. Vektis is een neutrale partij en de AGB-code vergemakkelijkt die matching enorm."

Vektis: "Dit is waar AGB Services voor gemaakt is: het toegankelijk maken van informatie uit het AGB-register. Natuurlijk wel binnen de gestelde kaders."

Lees het verhaal van Zorgweb 

We helpen je graag. Bekijk de meestgestelde vragen op onze support pagina.

Support