AGB-code aanvragen Zorg aan PGB-houders

Ben je zorgaanbieders en biedt je alleen zorg aan PGB-houders? Dan heb je hiervoor een AGB-code nodig. Er zijn 3 varianten, afhankelijk van je inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte blijven van al onze nieuwtjes? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in
 • Ik ben binnen PGB werkzaam als wijkverpleegkundige en NIET ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als ZZP-er

  Wanneer je als zorgaanbieders voldoet aan de kwalificatie voor verpleegkundige niveau 4 of 5, dan kunnen PGB-houders een hoger tarief voor je declareren, in vergelijking met andere zorgaanbieders. Om te bepalen of je als een zorgaanbieder recht hebt op dit hogere tarief, dien je als zorgaanbieder geregistreerd te zijn in het AGB-register. We geven een persoonlijke AGB-code uit met kwalificatie ‘verpleegkundige niveau 4 PGB’ op basis van een BIG-registratie verpleegkundige.

  Beschik je daarnaast over een HBO-diploma verpleegkundige, dan krijg je de kwalificatie ‘verpleegkundige niveau 5 PGB’.

  AGB-code aanvragen
 • Ik heb een onderneming met KvK-inschrijving en kom niet in aanmerking voor een individuele AGB-registratie als wijkverpleegkundige. Maar ik verleen je wel zorg aan PGB-houders.

  Heb je als zorgaanbieder een inschrijving in het handelsregister met de juiste SBI-codering zonder individuele AGB registratie als wijkverpleegkundige, dan kan een PGB-houder voor u een hoger tarief declareren. Om te bepalen of je als een zorgaanbieder recht hebt op dit hogere tarief, dien je u als zorgaanbieder geregistreerd te zijn in het AGB-register.

  We geven deze AGB-code alleen uit op basis van een KvK-inschrijving met een SBI code beginnende met:

  86 (gezondheidszorg)
  87 (verpleging, verzorging en begeleiding met overnachting)
  88 (Maatschappelijke dienstverlening zonder overnachting)

  AGB-code aanvragen

 • Ik ben als wijkverpleegkundige werkzaam als ZZP'-er of in loondienst en ik beschik over een AGB-code. Ik ga zorg bieden aan PGB-houders.

  Vraag dan onder je bestaande AGB-code een extra kwalificatie ‘verpleegkundige niveau 4 PGB’ of ‘verpleegkundige niveau 5 PGB’ aan. Mail je verzoek hiervoor naar: aanvraag@agbcode.nl. Geef in je e-mail aan welke kwalificatie je wilt toevoegen, wat je AGB-code en BIG-nummer is. Stuur, indien van toepassing, een kopie van je HBO-diploma Verpleegkundige mee.

Hulp nodig?

Kom je er zelf niet uit? Bekijk eerst de veelgestelde vragen over dit onderwerp. Toch hulp nodig? Vul het contactformulier of bel ons in Zeist: 030 8008 380.

Doorlooptijd aanvragen AGB-code

De gemiddelde doorlooptijd voor het aanvragen van een AGB-code is op dit moment 15 werkdagen.

We helpen je graag. Bekijk de meestgestelde vragen op onze support pagina.

Support