VZ801 Aanvraag controle op verzekeringsrecht

1. Identificatie standaard

Naam bericht
Aanvraag controle op verzekeringsrecht

ID
VZ801

Versie
1.0

Type  

Publicatiedatum  

Ingangsdatum  

Versiedatum  

Expiratiedatum  
n.v.t.

2. Beschrijving

Definitie
De aanvraag COV is een Vecozo dienst.

Toelichting
Zie voor nadere informatie en documentatie:
https://www.vecozo.nl/diensten/Controle-op-verzekeringsgegevens/

Kenmerk

Additionele informatie
De Controle Op Verzekeringsrecht is een service van Vecozo. Alle up-to-date informatie over deze service vind je op de COV informatiepagina van Vecozo. Tot 1 oktober 2018 vond je op de Vektis site onder de EI-standaard code VZ801/802 hierover ook informatie. Deze voegde geen waarde toe aan de informatiepagina van Vecozo. Daarom hebben wij besloten per deze datum de VZ801/802 niet meer te publiceren, zodat daarmee helder is dat alle relevante informatie op één plek, namelijk bij Vecozo, te vinden is.

3. Berichtstructuur

De berichtstructuur voor deze standaard is niet via de raadpleegmodus beschikbaar maar alleen via onderstaande documentatie.

4. Documentatie

Download documentatie
Documenttype
Documentnaam
Uitgave
nummer
Uitgave
datum

5. Bijbehorende codelijsten

6. Gerelateerde standaarden

7. Implementatie ondersteuning

Tower
Met Tower kunt je EI-testberichten genereren ten opzichte van een berichtspecificatie. Je kunt dit alleen doen voor flatfile berichten.

Portes
Met Portes kun je EI-testberichten controleren ten opzichte van een berichtspecificatie. Je kunt dit alleen doen voor flatfile berichten.

Klik op een item in de lijst. De geselecteerde pagina opent. Het gekozen item blijft geselecteerd in de lijst.
Bovenaan de pagina van een specifieke standaard zie je de naam van het gekozen item en daaronder de inhoudsopgave. Om direct naar een bepaalde paragraaf te gaan, klik op de paragraafnaam en spring automatisch naar de informatie.
De pagina-indeling is voor alle Standaarden hetzelfde:
  1. Identificatie standaard: een aantal algemene eigenschappen van de standaard, de ‘metadata’.
  2. Beschrijving: bevat informatie over de definitie en toepassing van de standaard.
  3. Berichtstructuur: bij standaarden van het type flatfile klik op de tekens om de verschillende recorddefinities in een pop-upscherm openen. Voor standaarden van andere types is deze functie niet beschikbaar.
  4. Documentatie: alle relevante documenten die over de standaard gepubliceerd zijn, met de mogelijkheid om deze te downloaden.
  5. Bijbehorende codelijsten: alle binnen deze standaard gebruikte codelijsten.
  6. Gerelateerde standaarden: standaarden die een relatie hebben met deze standaarden, zoals bijvoorbeeld een bijbehorende retourbericht of schadelast standaard.
  7. Implementatie ondersteuning: een verwijzing naar de producten Tower en Portes die de implementatie van de standaard in de software ondersteunen.