Jouw AGB-registratie gekoppeld met andere registraties

Deel dit bericht via

Om de administratie voor jou zoveel mogelijk te beperken heeft Vektis het AGB-register aangesloten op verschillende andere bronnen, zoals het BIG-register en het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK). Geef je een wijziging door bij een ander register, dan verwerkt Vektis die dus ook in jouw AGB-registratie. In dit bericht leggen we uit hoe dit precies werkt, wat je hierover moet weten en waarom dit voor jou van belang is.

Een voorbeeld: je krijgt een nieuw adres en geeft dit door aan de KvK. Het Handelsregister is gekoppeld met het AGB-register van Vektis. Vektis krijgt de adreswijziging daarom automatisch door en verwerkt die in jouw gegevens. Je hoeft de wijziging dus maar 1 keer door te geven. Vektis stuurt je vervolgens een e-mail over de aanpassingen van jouw AGB-registratie.

Krijg je van Vektis een e-mail over wijzigingen, controleer dan altijd of deze kloppen. Klopt het niet of ontbreekt je e-mailadres? Laat het dan zo snel mogelijk weten.

Het belang van een correcte AGB-registratie

Een correcte AGB-registratie is belangrijk voor jou. Je AGB-code is namelijk de unieke identificerende sleutel in alle zorgprocessen. Je hebt de code bijvoorbeeld nodig om een overeenkomst aan te gaan met een zorgverzekeraar en om zorg te kunnen declareren. Ook zijn de gegevens in het AGB-register vaak de bron van verschillende zorgzoekers voor verzekerden en patiënten. Een correcte registratie zorgt er dus ook voor dat patiënten je goed kunnen vinden.