Informatie over zorgaanbieders

  • Alle zorgaanbieders vindbaar
  • Altijd de meest actuele informatie
  • Zoekopties op maat

Meer weten?

Marcel weet alles over AGB Services.

Support

In het AGB-register vind je van alle zorgverleners algemene gegevens zoals het vestigingsadres. Maar ook de bevoegdheden via kwalificaties en erkenningen. Deze informatie is van belang voor iedereen die zich bezighoudt met bijvoorbeeld het doorverwijzen naar een andere zorgaanbieder, en bij de zorginkoop en contractering. Je kunt op verschillende manieren beschikken over de informatie uit het AGB-register.

AGB Webzoeker

De AGB Webzoeker is de beste optie voor iedereen die snel een AGB-registratie wil opzoeken en bekijken. Je zoekt handmatig in het AGB-register naar de gegevens van zorgaanbieders. Op basis van verschillende zoekcriteria toont de webzoeker je een lijst met AGB-codes en de bijbehorende registraties.

AGB Raadpleegdienst

Zoek je veel en vaak naar zorgaanbieders in het AGB-register, dan is de AGB Raadpleegdienst de meest geschikte oplossing voor je. Door middel van een geautomatiseerde koppeling (API) beschik je doorlopend over alle actuele informatie uit het AGB-register. Om van de AGB Raadpleegdienst gebruik te kunnen maken moet je aangesloten zijn op AGB Services.

Klik hier voor meer informatie en aansluiten op AGB Services.

"Dit is waar AGB Services voor gemaakt is"

Zorgweb verzamelt, koppelt en bewerkt zorgdata en maakt deze informatie vergelijkbaar en toegankelijk. Zij doen dit bijvoorbeeld voor vergelijkingswebsites zoals Independer en de Consumentenbond, en ook voor de zogenaamde zorgzoekers van verzekeraars. Hiervoor combineren zij data uit externe bronnen: van zorgverzekeraars, Mediquest, zorgkaartnederland.nl en Vektis.

Aan het woord is Joost Wijnberger, commercieel manager bij Zorgweb. "Zorgweb is in 2000 begonnen met het vergelijkbaar maken van zorgverzekeringen door het verzamelen en verwerken van voorwaarden en premies. Dat is inmiddels uitgebreid met data over zorgaanbieders. Door die data met elkaar te combineren is het mogelijk om in kaart te brengen hoe bepaalde zorg in jouw verzekering gedekt is en wie deze zorg aanbiedt in jouw postcodegebied. Voor dit laatste deel van de puzzel gebruiken wij data van Vektis uit AGB Services. Vektis is een neutrale partij en de AGB-code vergemakkelijkt die matching enorm."

Vektis: "Dit is waar AGB Services voor gemaakt is: het toegankelijk maken van informatie uit het AGB-register. Natuurlijk wel binnen de gestelde kaders."

Lees het verhaal van Zorgweb 

We helpen je graag. Bekijk de meestgestelde vragen op onze support pagina.

Support