Datawarehouse

Vektis beschikt over een state-of-the-art datawarehouse. Hierin bewaren wij alle data over alle zorgdeclaraties in Nederland. Vektis Streams verzamelt de data en maakt deze toegankelijk.  De data is de brandstof waarop Vektis Intelligence draait; immers zonder data geen inzichten. Onze data is van hoge kwaliteit. Belangrijke uitgangspunten zijn betrouwbaarheid, herleidbaarheid, herhaalbaarheid en uniformiteit.

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte blijven van al onze nieuwtjes? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

Zorgverzekeraars en Wlz-uitvoerders leveren grote hoeveelheden declaratiedata aan bij Vektis. Dit is een continu proces, wij ontvangen een doorlopende stroom van gegevens. Samen met VECOZO controleren wij alle data op technische juistheid. Daarna kijken wij nog naar patronen binnen de aangeleverde datasets. Wij veranderen nooit iets aan de inhoud van de declaratiegegevens. De gecontroleerde data wordt opgeslagen in ons datawarehouse. Vanaf dat moment is de data klaar voor gebruik.

IBM cloud

Vektis maakt voor de dataverwerking gebruik van IBM Db2 Warehouse op de IBM Cloud. Hiermee voldoet Vektis aan de hoogste eisen op het gebied van beveiliging en data privacy. Het IBM cloud-datawarehouse biedt bovendien schaalbare performance en kosten én meer flexibiliteit. Daardoor kunnen we onze diensten sneller aanpassen aan de wensen van onze klanten en de eisen die een steeds veranderende omgeving stelt. Dankzij IBM Db2 Warehouse in de cloud kunnen we veilig en gecontroleerd werken met grote hoeveelheden data. Medewerkers van Vektis kunnen vanuit de clouddienst gebruik maken van alle bekende rapportage- en analyse-applicaties. Zo kunnen wij de data visualiseren en onderzoek doen om klanten snel en efficiënt te voorzien van de juiste zorginzichten.

Informatiebeveiliging

Beveiliging van de gegevens en het beschermen van de privacy heeft de hoogste prioriteit omdat Vektis met gevoelige declaratiedata werkt. Bij het inrichten van het cloud-datawarehouse is daarom rekening gehouden met alle standaarden en eisen voor informatiebeveiliging die toezichthouders in dat verband stellen. Ook alle normeringen en certificaten van IBM zijn van toepassing. Alle gegevens worden versleuteld opgeslagen, zodat de gegevens nooit naar een individu herleidbaar zijn.