Praktijkspiegel

Met de Praktijkspiegel kunnen huisartsen zogenaamde spiegelinformatie over hun praktijk raadplegen: inzicht in het zorggebruik van hun patiënten en een vergelijking daarvan met het landelijke beeld. Er is ook een Praktijkspiegel met regionale spiegelinformatie. Hiermee kunt u uw praktijk spiegelen aan praktijken die net als u onderdeel uitmaken van dezelfde regio. Om precies te zijn: aan de praktijken die deel uitmaken van dezelfde zorggroep. De Praktijkspiegels zijn door Vektis Intelligence ontwikkeld in samenwerking met zorgverzekeraars en huisartsen. Wij leiden de Praktijkspiegels af uit data over de gedeclareerde zorg in Nederland.

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte blijven van al onze nieuwtjes? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

Wat kun je met de Praktijkspiegels?

Beide Praktijkspiegels geven inzicht in de zorg die je levert aan je patiënten: cijfers, tabellen en grafieken over bijvoorbeeld medicijngebruik, bezoekfrequentie en behandeling door specialisten. Hieronder zie je een fictief voorbeeld met enkele zorginzichten die je in de Praktijkspiegels kunt vinden.

 

Kosteloos beschikbaar, niet vrij toegankelijk

De Praktijkspiegels zijn kosteloos beschikbaar voor huisartspraktijken, maar de spiegelinformatie is niet vrij toegankelijk. Dit heeft te maken met de afscherming van concurrentiegevoelige informatie. Alleen geautoriseerde medewerkers van huisartsenpraktijken hebben toegang tot hun eigen rapportages. Op het beveiligde online portaal van Vektis Intelligence voor huisartsen kun je je aanmelden met het e-mailadres van je huisartsenpraktijk of zorgcentrum, zoals geregistreerd in het AGB-register. Daarna kun je de Praktijkspiegels voor jouw praktijk downloaden.

Inloggen Praktijkspiegel