Wij zijn op 2e Pinksterdag gesloten en telefonisch niet bereikbaar. Je leest hier meer over onze bereikbaarheid. Lees meer

Vektis draagt bij aan inzicht in ggz-wachttijden

Deel dit bericht via

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) verplicht ggz-aanbieders om vanaf 1 januari 2018 elke maand hun wachttijdgegevens aan te leveren. Vektis gaat die wachttijdgegevens verzamelen. Op die manier is er een uniform, actueel, onafhankelijk en vergelijkbaar overzicht van de wachttijden in de ggz en hoeven aanbieders deze maar 1 keer aan te leveren. Op basis van dit bronbestand kunnen wij andere partijen, zoals patiënten- en brancheorganisaties vervolgens informeren.

We maken het jou, als ggz-instelling of -zorgverlener, zo gemakkelijk mogelijk bij het aanleveren van de wachttijdgegevens. Binnenkort ontvang je hierover meer informatie. Hou ook onze website in de gaten.

Het is belangrijk dat patiënten en zorgverzekeraars inzicht hebben in de actuele wachttijden in de zorg. Zo weten zij hoe lang het duurt voordat een patiënt bij een bepaalde zorgaanbieder terecht kan en kunnen zij de juiste keuzes maken. Wij zijn blij dat wij eraan bij kunnen dragen om dit voor de ggz inzichtelijk te maken.