Vanaf 15 juli t/m 30 augustus is het klantadviescentrum telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 14.00 uur. Je kunt je vraag stellen via het contactformulier. Lees meer

Hagenezen geven meer geld uit aan medicijnen en ggz dan gemiddeld

Deel dit bericht via

Uit een analyse van Vektis Intelligence blijkt dat in Den Haag per verzekerde inwoner 55 euro méér per jaar aan geestelijke gezondheidszorg wordt uitgegeven dan gemiddeld in Nederland. Uit de data blijkt dat de totale zorgkosten per Haagse verzekerde (3.502 euro per jaar) niet veel verschillen van het Nederlandse gemiddelde (3.498 euro per verzekerde). Maar op onderdelen zijn er grote verschillen, en niet alleen op het gebied van geestelijke gezondheidszorg. Zo geeft een verzekerde Hagenaar per jaar 31 euro meer uit aan medicijnen en 14 euro meer aan specialisten dan gemiddeld.

Dat het totale gemiddelde van Den Haag vergelijkbaar is met dat van Nederland, komt doordat een verzekerde in Den Haag weer veel minder uitgeeft aan zorg thuis en aan zorg in een instelling (in totaal 81 euro minder).

In Urk worden de minste zorgkosten gemaakt ten opzichte van het landelijk gemiddelde, 1.788 euro per persoon. Verzekerden in de gemeente Oldambt maken de meeste zorgkosten, ruim 4.500 euro per persoon. Wil je weten hoe dat in jouw gemeente is? Op onze website kun je de zorgkosten per gemeente bekijken op een interactieve kaart.