Vanaf 15 juli t/m 30 augustus is het klantadviescentrum telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 14.00 uur. Je kunt je vraag stellen via het contactformulier. Lees meer

Mondzorg opnieuw bovenaan top 3 vergoedingen aanvullende verzekeringen

Deel dit bericht via

Uit onderzoek van Vektis Intelligence blijkt dat er in 2016 3,9 miljard euro vergoed is uit de aanvullende verzekeringen.

45% van de uitgekeerde vergoedingen ging naar tandheelkundige zorg. Het bedrag dat gemiddeld per aanvullend verzekerde werd uitgekeerd hiervoor was ook het hoogst: ruim 126 euro.

Paramedische zorg, waar bijvoorbeeld fysiotherapie onder valt, vinden we op de 2e plek in de top 3. 29% van alle uitgekeerde vergoedingen in 2016 was voor geleverde paramedische zorg, voor een gemiddeld bedrag van 81 euro per aanvullend verzekerde.

De top 3 wordt afgesloten door de categorie overig. Hieronder vallen de vergoedingen die niet vallen onder hulpmiddelenzorg, alternatieve geneeswijzen, grensoverschrijdende zorg en farmaceutische zorg. Gemiddeld werd er in 2016 30 euro per aanvullende verzekerde uitbetaald ten behoeve van deze categorie.

Gemiddelde vergoede zorgkosten uit de aanvullende verzekering

Bron: Zorgthermometer Verzekerden in beeld 2018