Op woensdag 24 april tussen 8:30 en 12:00 is het niet mogelijk om in te loggen op Mijn Vektis door technisch onderhoud. Onze excuses voor het ongemak.

Vektis en GGZ Nederland bouwen samen aan inzichten over de ggz

Deel dit bericht via

Vektis draagt bij aan goede zorg in Nederland door waardevolle inzichten te maken over het gebruik van zorg over de volle breedte. We doen dat voor zorgaanbieders, zorgverzekeraars, gemeentes en anderen die de zorg een warm hart toe dragen. Eén van de gebruikers is brancheorganisatie GGZ Nederland. 

GGZ Nederland heeft ongeveer 100 ggz-instellingen die aangesloten zijn bij hen.  Deze gezamenlijke leden vertegenwoordigen de meerderheid van geestelijke gezondheidszorg in Nederland. Samen met GGZ Nederland bouwde Vektis een ‘zorgportaal’ met rapportages op maat over de geestelijke gezondheidszorg. Hiermee kan GGZ Nederland actuele vragen beantwoorden of jaarlijkse rapportages opstellen over het zorggebruik in Nederland. Bijvoorbeeld hoeveel mensen er in de basis ggz worden behandeld, en welk aandeel daarvan werd het jaar ervoor nog in de gespecialiseerde ggz behandeld? De antwoorden zijn snel te vinden, en kunnen indien gewenst verder worden verdiept.