Vektis toont innovatiekracht tijdens Vekathon

Deel dit bericht via

Binnen vijftien uur een werkend prototype van een innovatief product afleveren. Die uitdaging gingen zeven teams binnen Vektis aan tijdens de Vekathon op vrijdag 31 maart 2017.

Het doel van deze interne hackathon was om creativiteit en vernieuwing binnen Vektis te stimuleren en concepten voor nieuwe producten met toegevoegde waarde voor klanten te ontwikkelen.

Aan het einde van de dag pitchten de teams hun prototypes voor een deskundige jury. Het winnende team sleepte zowel de publieksprijs als de juryprijs in de wacht met hun website Patients like you. Op deze website kunnen patiënten per aandoening en regio zien hoeveel mensen zich in welk ziekenhuis hebben laten behandelen. Uniek vond de jury dat dit team met hun idee een voor Vektis nieuwe markt wil aanboren.

De jury prees alle teams voor hun innovatiekracht. En dat is precies wat Vektis uit deze Vekathon wilde halen. Vektis inventariseert of het mogelijk is vaker een dergelijke Vekathon te organiseren. De meest kansrijke ideeën die uit deze of een toekomstige Vekathon voortkomen kunnen vervolgens doorontwikkeld worden voor onze klanten. Bekijk hier de aftermovie van de eerste Vekathon.