Wijkverpleegkundigen niveau 3 en 4: indicatiesteller toevoegen aan AGB-registratie

Deel dit bericht via

Volgens het V&VN normenkader (punt 2) moet de indicatie en monitoring van zorg plaatsvinden door een HBO-verpleegkundige of een verpleegkundig specialist (minimaal niveau 5). Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en de zorgverzekeraars verzoeken zzp’ers in de wijkverpleging met niveau 3 en 4 in het AGB-register van Vektis vast te leggen wie de verpleegkundige niveau 5 is, die voor hen de indicatie stelt,  de zogenaamde indicatiesteller. De relatie is dan voor alle zorgverzekeraars zichtbaar.

Hoe registreer ik de indicatiesteller?

Ben je zzp’er in de wijkverpleging niveau 3 of 4, dan kun je de indicatiesteller van de zorg doorgeven via agbcode.nl/indicatiestelling. We raden je aan om dit voor 1 januari 2020 te regelen. De door jou opgegeven indicatiesteller krijgt na de aanvraag een mail om de opgegeven indicatiestelling-relatie te beoordelen. Keurt de indicatiesteller de opgegeven relatie goed, dan voegen wij deze toe aan het AGB-register.

AGB-code nodig?

Om de relatie tussen de indicatiesteller en wijkverpleegkundige niveau 3 en 4 te registreren hebben de betrokken zorgverleners een AGB-code nodig. Heeft 1 van de 2 nog geen AGB-code? Vraag deze dan aan op agbcode.nl

Heb je vragen over dit initiatief? Neem dan contact op met je preferente zorgverzekeraar.

We helpen je graag. Bekijk de meestgestelde vragen op onze support pagina.

Support